Veiledning

Det er aldri for sent å skaffe seg sommerjobb

Det begynner å bli få ledige sommerjobber i jobbsøkerportalene til nav.no og finn.no, men det finnes fortsatt muligheter om du bruker andre jobbsøkerstrategier. Er du en av dem som er litt seint ute med å søke sommerjobb? Sjekk ut våre tips her.

Av UngInfo

La alle vite at du vil ha sommerjobb

Snakk med alle du kjenner som har jobb. Spør om de trenger ekstra ansatte i sommer, og si at du kan starte snarest. Du kan også spørre venner og familie om de kan legge inn et godt ord om deg til

Ann Helen

Ann Helen er informasjonskonsulent hos UngInfo og veileder hundrevis av ungdommer ut i jobb hvert år.

sjefen sin. Jo flere som vet at du trenger jobb, jo større er sjansen for at du får sommerjobb. 

Vær tilgjengelig når det uforutsette skjer

Hvis det kommer inn sykemeldinger, det er ekstra mye å gjøre eller omstilling på en arbeidsplass, så kan det være behov for ekstra ansatte i en kort periode. Da spør ofte arbeidsgiveren sine nåværende ansatte om de kjenner noen som kan steppe inn på kort tid. 

Hvis noen på arbeidsplassen vet at du trenger jobb, kommer de til å nevne deg umiddelbart, og på null komma svisj kan du bli oppringt av en desperat sjef. 

Det er mye raskere for arbeidsgiveren å få inn nye ansatte gjennom de som allerede jobber der, enn å legge ut stillingsannonser på nettet. Da må arbeidsgiver i tillegg lese haugevis av CV-er og søknader, og det har de ofte ikke tid til midt i ferien.

Ser det travelt ut? Tilby din hjelp

Når du likevel er ute og går i gatene i sommer, legg merke til kafeer og restauranter som er fullstappa av gjester. Se om de som jobber der er stressa. Dette er ofte kafeer og restauranter med uteservering på solfylte dager. Gå innom med CV og søknaden din og spør etter daglig leder. Presenter deg selv, si at du gjerne vil jobbe der og at du kan starte snarest. 

Vær bevisst på når på døgnet du går innom med CV og søknad. Gå aldri innom når de har det som travlest, da har de ikke tid til å ta deg imot. Vent til neste dag når lunsj- eller middagsrushet er ferdig. 

Vær på tilbudssiden

Legg merke til når du prater med venner og familie om de snakker om hvor mye de har å gjøre på jobb, eller at de måtte jobbe overtid. Dette er en gylden mulighet for å spørre om du kan være til hjelp på arbeidsplassen, og om det er noen oppgaver du kan gjøre for å gjøre arbeidshverdagen deres lettere i sommer.

Noen ganger kan det være enkle ting som å rydde i arkiv, gi navn på filer i datasystemene deres eller hente og sende ting på posten. Noen arbeidsplasser bruker sommeren til å ta en ekstra rydderunde og vasker lokalene sine grundig. Dette er også en jobb du kan tilby deg å gjøre.

UngInfo hjelper deg gjennom hele sommeren

UngInfo

Våre ungdomsveiledere og informasjonskonsulenter hjelper deg med jobbsøking i hele sommer!

Står du fast og synes det er vanskelig å vite hvor du skal starte med jobbsøkingen? Eller kanskje du har brukt hele året på å søke jobb uten å få napp noe sted? Uansett så er UngInfo her for deg i hele sommer.

Kom innom så tar vi en kikk på CV-en og søknadene dine. Ofte er det bare noen småting som skal justeres for at du får jobben. 

Vi vet at det kan være frustrerende å søke jobb, og vi ønsker å gjøre hva vi kan for å hjelpe deg med å lande sommerjobben. 

Du finner oss i Møllergata 3D. Åpningstider er mandag-fredag 12-17 (onsdag 12-19). 

Alt hos oss er gratis og drop-in. 

Masse lykke til!