Organisasjoner

Det er få fritidstilbud som er så varierte og spennende som å engasjere seg i en organisasjon. I Oslo kan du finne organisasjoner for (nesten) alt, fra politikk til dataspill og fra friluftsliv til sjakk. Det er bare fantasien som setter grenser, og dersom du ikke finner en organisasjon som passer for deg kan du jo starte en!

UngOrg
Vi på UngInfo drives av UngOrg (Barne- og ungdomsorganisasjonene i Oslo) som har over 60 barne- og ungdomsorganisasjoner som medlemmer. Kanskje en av de kan være noe for deg? Da kan dere enten ta direkte kontakt med UngOrg eller komme innom senteret vårt i Møllergata 3d. UngInfo og UngOrg ligger i samme lokaler.

LNU
I tillegg har LNU (Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner) også en del medlemsorganisasjoner som kanskje kan være noe for deg. Se nettsidene for oversikt og kontaktinfo.

Spør meg!

Book veiledning

Agnes
Organisasjons- og arrangementsrådgiver i UngOrg

agnes@ungorg.no
Tlf: 24 14 98 30

Hvorfor bli med i en organisasjon?

Å være med i en organisasjon kan bety mye forskjellig, og det er opp til deg selv hvor aktiv du vil være. Du kan være han som dukker opp på aktiviteter for å være sosial, spise pizza og henge med spennende folk, du kan være hun som tar på seg et verv i styret for å bidra med økonomi, IT eller medlems-ansvar, eller du kan være den som stiller til valg som leder for å lede arbeidet til styret.

Å engasjere seg i en organisasjon vil uansett gi deg noe nytt: nye erfaringer, nytt miljø, nye venner, ny kunnskap – det er en endeløs liste av ting du kan sitte igjen med etter at du har tatt det første steget – så det er verdt å ta det!

organisasjon

Hvordan bli med i en organisasjon?

Om du er gira på å engasjere deg i en organisasjon kan du jo se på medlemslista til UngOrg, eller rett og slett søke deg litt rundt på google og se hva du finner.

​Hvis du finner en du liker, kan du kontakte dem og si at du har lyst til å engasjere deg eller være med i deres organisasjon. Det er helt vanlig å gjøre det, og organisasjonene blir alltid glade over å få nye medlemmer. Du finner informasjon om hvordan du kan bli medlem i de forskjellige organisasjonene ved å gå inn på nettsiden deres.

Spørsmål om helsetilbud

Lyst til å starte en organisasjon?

Dersom du har lyst til å starte din egen organisasjon kan du ta kontakt med UngOrg, som kan gi deg veiledning og gode tips i starten. Her er 5 (relativt) enkle steg for å starte organisasjon:

  • Ha et oppstartsmøte der alle som er interessert i å være med i organisasjonen får mulighet til å komme.
  • Finn et navn på organisasjonen og skriv ned noen setninger om hva dere vil drive med og hva målet med organisasjonen er. Lag vedtekter (se under) for hvem som kan være medlem, hvordan styret velges, hva organisasjonen skal arbeide med osv.
  • Fyll inn skjemaet for organisasjoner i Brønnøysundregisteret. Når de har behandlet søknaden, får organisasjonen et organisasjonsnummer.
  • Opprett en bankkonto for organisasjonen.
  • Lag et medlemsregister over medlemmene og en arbeidsplan med ansvarsfordeling.

Vedtekter
Vedtekter og formelle styringskanaler skal være organisasjonens redskap for å sikre at de arbeider i riktig retning, og ikke kan utnyttes til den enkeltes fordel.

I starten kan dere bruke et enklere regelverk, for så senere å bygge dette ut etter hvert som behovet melder seg.

Har du flere spørsmål om fritid?

Hva skjer i Oslo?

Kulturkalendere i Oslo med oversikt over alt fra konserter, filmer, utstillinger og festivaler.

Frivillig arbeid

Å være frivillig er en fin måte å bidra til samfunnet, lære nye ting og få nye venner. Du kan gjøre alt fra å passe barn til å jobbe på musikkfestival.

Fritidsklubber

Nesten alle bydelene har egen fritidsklubb eller andre initiativ for ungdom. Noen av de er hengesteder, mens andre har mediesenter, dansestudie og mer.

Organisasjoner

I Oslo kan du finne organisasjoner for (nesten) alt, fra politikk til dataspill og fra friluftsliv til sjakk.

Støtteordninger

Trenger du penger til et prosjekt eller din organisasjon? Hvordan skrive en god søknad? Vi hjelper deg.