Dra på språkreise

Har du lyst til å lære et nytt språk samtidig som du opplever en annen del av verden? Da kan du dra på språkreise!

Spør meg om språkreiser

Aden_ansatt_Unginfo

Drop-in eller timeavtale

Aden Suliman Mussa
aden@ung.info
Tlf.: 24 14 98 20

Hvem organiserer språkreiser?

Dette er helt opp til deg selv og hva du ønsker. Det finnes flere aktører i Norge som formidler og organiserer språkkurs i utlandet. Dette innebærer mindre arbeid for deg, men vil til gjengjeld koste deg mer. Hvis du er selvstendig og liker å ordne ting selv kan det lønne seg å ordne språkreisen på egenhånd. Det krever litt mer tid og innsats fra din side, men du kan komme bedre ut av det økonomisk.

De aller fleste universiteter har språkkurs. Ambassader, vennskapsforeninger og kultursentre kan også ha informasjon om språkkurs i sine land. Noen er også listet opp i reisehåndbøker.

Språkreisebyrået AS

Gjennom Språkreisebyrået kan du lære engelsk, fransk, tysk, spansk, italiensk, russisk, portugisisk, japansk, kinesisk og arabisk. I tillegg har de fritidsprogram og internasjonale forhold som gjør at du vil bli kjent med byen og mennesker fra mange ulike land.

Les mer: www.sprakreisebyraet.no

EF Internasjonale Språkskoler

EF tilbyr egne språkkurs for ungdom, i tillegg til at de har internasjonale språkskoler i utlandet for studenter og voksne. Mange språk på alle nivåer med kursstart hver uke. Kurslengde fra 2-52 uker. Land i alle verdensdeler. Du kan velge mellom allmennkurs og intensivkurs, sommerkurs og businessengelsk. EF tilbyr også gratis språktest i engelsk, fransk, italiensk, spansk og tysk.

Les mer: www.ef.no/ils

Gateway College

Tilbyr språkstudier i kombinasjon med ulike andre fag. Opptakskrav er generell studiekompetanse fra videregående skole. Man oppnår studiepoeng og støtte fra Lånekassen.

Les mer: www.gogateway.no

STS Språkreiser

Språkreiser for deg mellom 13 og 19 år, som i tillegg kombineres med ulike valgfrie aktiviteter som fotball, seiling, golf, ridning og mye annet.

Les mer: www.sts.eu/no/

Kulturstudier

Med Kulturstudier kan du blant annet studere spansk og latinamerikastudier i Argentina og Nicaragua, enten et semester eller et år. Kursene arrangeres i samarbeid med norske høgskoler, og gir dermed 30 studiepoeng per semester. Du trenger generell studiekompetanse for å søke og kan få støtte fra Lånekassen.

Les mer: www.kulturstudier.no

LINGUA nor

LINGUA nor er et norsk nettsted som gir informasjon om, og henviser til, internasjonale språkskoler og språkkurs i utlandet. De har informasjon for ulike aldersgrupper og yrkesgrupper.

Les mer: www.blts.no

AFS Internasjonal Utveksling

Opplev verden og lær språk med AFS! Reis på språkreise og tilbring 4-7 uker sammen med andre ungdom fra hele verden mens du blir kjent med en ny kultur, lærer deg et nytt språk og skaper minner for livet. AFS tilbyr språkreise for deg mellom 13 – 17 år.

Mer informasjon: www.afs.no/sprakreiser

Sjekk om lånekassen gir støtte til din språkreise

Hvis du planlegger å studere i utlandet er ofte forelesningene på landets eget språk. Lånekassen har et språkstipend som gjør det mulig for deg å ta et forberedende språkkurs til ordinære studier. Kravet er at dette er i et ikke-engelskspråklig land. Mer informasjon finner du på lånekassen sine nettsider.

høyere utdanning

Har du flere spørsmål om å reise ut i verden?

Frivillig arbied i utlandet

Synes du det virker spennende å jobbe som frivillig i utlandet? Mulighetene er mange.

Bli au pair

Er du glad i barn? Kunne du tenkt deg å bo og jobbe hos en familie i utlandet?

Dra på språkreise

Lyst å lære et nytt språk, bli kjent med en annen kultur og få venner fra andre land?

Jobb i utlandet

Drømmer du om å reise ut og jobbe i et annet land? Få internasjonal arbeidserfaring og kjennskap til en annen kultur.

Ta utdanning i utlandet

Kunne du tenke deg å ta hele eller deler av utdanningen din i utlandet?

Nyttige tips til reisen

Det er mye som skal ordnes før du kan reise ut i verden. Her er noen generelle tips til reisen.

Kom innom

T-bane/buss til Stortinget eller Jernbanetorget (5 min å gå til UngInfo).
Trikk 17, 18 eller 19 til Stortorvet (2 min å gå til UngInfo).