Dra på språkreise

Har du lyst til å lære et nytt språk samtidig som du opplever en annen del av verden? Da kan du dra på språkreise!

Spør meg! 

Drop-in og timeavtale

Ane
ane@ung.info
24 14 98 20

Hvem organiserer språkreiser?

Dette er helt opp til deg selv og hva du ønsker. Det finnes flere aktører i Norge som formidler og organiserer språkkurs i utlandet. Dette innebærer mindre arbeid for deg, men vil til gjengjeld koste deg mer. Hvis du er selvstendig og liker å ordne ting selv kan det lønne seg å ordne språkreisen på egenhånd. Det krever litt mer tid og innsats fra din side, men du kan komme bedre ut av det økonomisk.

De aller fleste universiteter har språkkurs. Ambassader, vennskapsforeninger og kultursentre kan også ha informasjon om språkkurs i sine land. Noen er også listet opp i reisehåndbøker.

EF tilbyr egne språkkurs for ungdom, i tillegg til at de har internasjonale språkskoler i utlandet for studenter og voksne. Mange språk på alle nivåer med kursstart hver uke. Kurslengde fra 2-52 uker. Land i alle verdensdeler. Du kan velge mellom allmennkurs og intensivkurs, sommerkurs og businessengelsk. EF tilbyr også gratis språktest i engelsk, fransk, italiensk, spansk og tysk.

Les mer: www.ef.no/ils

Tilbyr språkstudier i kombinasjon med ulike andre fag. Opptakskrav er generell studiekompetanse fra videregående skole. Man oppnår studiepoeng og støtte fra Lånekassen.

Les mer: www.gogateway.no

Språkreiser for deg mellom 13 og 19 år, som i tillegg kombineres med ulike valgfrie aktiviteter som fotball, seiling, golf, ridning og mye annet.

Les mer: www.sts.eu/no/

Med Kulturstudier kan du blant annet studere spansk og latinamerikastudier i Argentina og Nicaragua, enten et semester eller et år. Kursene arrangeres i samarbeid med norske høgskoler, og gir dermed 30 studiepoeng per semester. Du trenger generell studiekompetanse for å søke og kan få støtte fra Lånekassen.

Les mer: www.kulturstudier.no

Opplev verden og lær språk med AFS! Reis på språkreise og tilbring 4-7 uker sammen med andre ungdom fra hele verden mens du blir kjent med en ny kultur, lærer deg et nytt språk og skaper minner for livet. AFS tilbyr språkreise for deg mellom 13 – 17 år.

Mer informasjon: www.afs.no/sprakreiser

EduPlanet har et stort utvalg av språkkurs og medisinutdanning i utlandet. I tillegg tilbyr de studier innenfor andre studieretninger i Europa, USA og Australia. De tilbyr gratis veiledning og søknadshjelp. Les mer: https://www.eduplanet.no/

Sjekk om lånekassen gir støtte til din språkreise

Hvis du planlegger å studere i utlandet er ofte forelesningene på landets eget språk. Lånekassen har et språkstipend som gjør det mulig for deg å ta et forberedende språkkurs til ordinære studier. Kravet er at dette er i et ikke-engelskspråklig land. Mer informasjon finner du på lånekassen sine nettsider.

høyere utdanning

Har du flere spørsmål om å reise ut i verden?

Frivillig arbeid i utlandet

Synes du det virker spennende å jobbe som frivillig i utlandet? Mulighetene er mange.

Bli au pair

Er du glad i barn? Kunne du tenkt deg å bo og jobbe hos en familie i utlandet?

Dra på språkreise

Lyst å lære et nytt språk, bli kjent med en annen kultur og få venner fra andre land?

Jobb i utlandet

Drømmer du om å reise ut og jobbe i et annet land? Få internasjonal arbeidserfaring og kjennskap til en annen kultur.

Ta utdanning i utlandet

Kunne du tenke deg å ta hele eller deler av utdanningen din i utlandet?

Nyttige tips til reisen

Det er mye som skal ordnes før du kan reise ut i verden. Her er noen generelle tips til reisen.