Informasjon og veiledning

For deg mellom 13 og 27 år

Kom innom Møllergata 3

Frivillig arbeid

Hvorfor engasjere seg i frivillig arbeid?
Engasjer deg, få nye venner og erfaringer. Det finnes mange grunner til å være frivillig. Som ung kan det være starten på din karriere. Du kan få et nytt nettverk som senere kan bli nyttig når du søker jobb. Kanskje viktigst; det er ofte veldig sosialt, du kan få nye venner og erfaringer som du kan ta med deg videre, for eksempel når du skal søke jobb.

Hvem kan bli frivillig?
Alle kan drive med frivillig arbeid. Det finnes i utgangspunktet ingen aldersgrense, men noe kan være tilpasset enkelte aldersgrupper.

Spør meg om frivillig arbeid

mona_unginfo_ansatt

Drop-in eller timeavtale

Mona Sjøli
mona@ung.info
Tlf.: 24 14 98 25

Her trengs det frivillige i Oslo

Frivillig.no

Frivillig.no er en oppslagstavle for frivillige oppdrag fra organisasjoner, frivillighetssentraler, menigheter og kulturfestivaler. Eksempler på ting de søker etter er hjelp på arrangementer, henge opp plakater eller være besøksvenn for eldre. Du kan søke på oppdrag i ditt nærområde og melde interesse via skjema på nettsiden. Mer informasjon: www.frivillig.no

Frivilligsentralene

Frivillighetssentralene er steder man kan oppsøke selv og spørre om de trenger frivillige. Eksempel på oppgaver kan være turvenn, besøksvenn, butikkvenn, snømåking, hagestell og leksehjelp. Du kan få en attest hvis du har jobbet som frivillig, som kan være nyttig når du søker jobb.

Ønsker man å bidra, kan man ta kontakt med den lokale frivillighetssentralen i bydelen eller kommunen man bor i. Dette er fleksibelt, da man kan bidra i nærmiljøet og derfor kan kombinere det med jobb og skole. Mer informasjon: www.frivilligsentral.no

Røde Kors i Norge

Røde Kors trenger stadig frivillige i arbeidet de gjør. Enten det er leksehjelp, besøksvenn for eldre eller bidra med aktiviteter på asylmottak. På nettsiden finner du liste over alle aktivitetene du kan bidra med og skjema for å melde interesse. Mer informasjon: www.rodekors.no

Redd Barna

Hvis du har lyst til å jobbe med barn er kanskje frivillig arbeid hos Redd Barna noe for deg? Du kan engasjere deg som frivillig, asylmottak og bidra med å lage aktiviteter for barn og unge eller være med å arrangere fotballcup og markeringer. Du kan lese mer og melde interesse via skjema på nettsiden deres. Mer informasjon: www.reddbarna.no

Synes du det virker spennende å jobbe som frivillig i utlandet? Mulighetene er mange og på UngInfo får du informasjon om flere av dem.

Som frivillig på festival, hjelper du til med diverse oppgaver som for eksempel rigging, rydde og stå i bar. Du får ofte betaling i form av et gratis dagspass eller gratis inngang til hele festivalen. Du kan for eksempel stå i baren på musikkfestivalen Øya eller i infostanden på filmfestivalen Oslo pix. Kontakt den aktuelle festivalen for mer informasjon om å arbeide som frivillig for dem.​

Blant Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) sine over 450 studentforeninger kan du finne foreningen som passer for deg på nettsiden deres. Enten du ønsker å bli frivillig på studentpuben tilknyttet din skole, være i fysisk aktivitet eller bidra til kulturarrangementer.

Hva skjer i Oslo?

Kulturkalendere i Oslo med oversikt over alt fra konserter, filmer, utstillinger og festivaler.

Frivillig arbeid

Å være frivillig er en fin måte å bidra til samfunnet, lære nye ting og få nye venner. Du kan gjøre alt fra å passe barn til å jobbe på musikkfestival.

Fritidsklubber

Nesten alle bydelene har egen fritidsklubb eller andre initiativ for ungdom. Noen av de er hengesteder, mens andre har mediesenter, dansestudie og mer.

Organisasjoner

I Oslo kan du finne organisasjoner for (nesten) alt, fra politikk til dataspill og fra friluftsliv til sjakk.

Ung og aktiv

Billigere treningsalternativer, ulike lag som du kan bli med i og hvor du kan låne utstyr.

Støtteordninger

Trenger du penger til et prosjekt eller din organisasjon? Hvordan skrive en god søknad? Vi hjelper deg.

Kontakt oss

Vi holder til i Møllergata 3 D og tar imot alle henvendelser, enten det er ønske om veiledning, kurs, spørsmål på våre områder (jobb, bolig osv.) eller du bare vil plukke med deg noen brosjyrer.

Kom innom, spør oss om alt!

Åpningstider

Mandag – fredag: 11:00 – 17:00

Lørdag: 12:00 – 17:00

Kontakt oss
  • Telefon: 24 14 98 20
  • E-post: post@ung.info