Frivillig arbeid

Hvorfor engasjere seg i frivillig arbeid?
Engasjer deg, få nye venner og erfaringer. Det finnes mange grunner til å være frivillig. Som ung kan det være starten på din karriere. Du kan få et nytt nettverk som senere kan bli nyttig når du søker jobb. Kanskje viktigst; det er ofte veldig sosialt, du kan få nye venner og erfaringer som du kan ta med deg videre.

Hvem kan bli frivillig?
Alle kan drive med frivillig arbeid. Det finnes i utgangspunktet ingen aldersgrense, men noe kan være tilpasset enkelte aldersgrupper.

Spør meg! 

Drop-in og timeavtale

Ane
ane@ung.info
24 14 98 20

Her trengs det frivillige i Oslo

Frivillig.no er en oppslagstavle for frivillige oppdrag fra organisasjoner, frivillighetssentraler, menigheter og kulturfestivaler. Eksempler på ting de søker etter er hjelp på arrangementer, henge opp plakater eller være besøksvenn for eldre. Du kan søke på oppdrag i ditt nærområde og melde interesse via skjema på nettsiden. Mer informasjon: www.frivillig.no

Frivillighetssentralene er steder man kan oppsøke selv og spørre om de trenger frivillige. Eksempel på oppgaver kan være turvenn, besøksvenn, butikkvenn, snømåking, hagestell og leksehjelp. Du kan få en attest hvis du har jobbet som frivillig, som kan være nyttig når du søker jobb.

Ønsker man å bidra, kan man ta kontakt med den lokale frivillighetssentralen i bydelen eller kommunen man bor i. Dette er fleksibelt, da man kan bidra i nærmiljøet og derfor kan kombinere det med jobb og skole. Mer informasjon: www.frivilligsentral.no

Det er få fritidstilbud som er så varierte og spennende som å engasjere seg i en organisasjon. I Oslo kan du finne organisasjoner for (nesten) alt, fra politikk til dataspill og fra friluftsliv til sjakk. Det er bare fantasien som setter grenser.

Om du er gira på å engasjere deg i en organisasjon kan du ta en titt på på medlemslista til UngOrg.

organisasjon

Frivillig i utlandet

Synes du det virker spennende å jobbe som frivillig i utlandet? Mulighetene er mange og på UngInfo får du informasjon om flere av dem. Sjekk ut våre sider om frivillig arbeid i utlandet.

Utdanning i utlandet

Frivillig på festival

Som frivillig på festival, hjelper du til med diverse oppgaver som for eksempel rigging, rydde og stå i bar. Du får ofte betaling i form av et gratis dagspass eller gratis inngang til hele festivalen. Du kan for eksempel stå i baren på musikkfestivalen Øya eller i infostanden på filmfestivalen Oslo pix. Kontakt den aktuelle festivalen for mer informasjon om å arbeide som frivillig for dem.​

Frivillig som student

Blant Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) sine over 450 studentforeninger kan du finne foreningen som passer for deg på nettsiden deres. Enten du ønsker å bli frivillig på studentpuben tilknyttet din skole, være i fysisk aktivitet eller bidra til kulturarrangementer.

Har du flere spørsmål om fritid?

Hva skjer i Oslo?

Kulturkalendere i Oslo med oversikt over alt fra konserter, filmer, utstillinger og festivaler.

Frivillig arbeid

Å være frivillig er en fin måte å bidra til samfunnet, lære nye ting og få nye venner. Du kan gjøre alt fra å passe barn til å jobbe på musikkfestival.

Fritidsklubber

Nesten alle bydelene har egen fritidsklubb eller andre initiativ for ungdom. Noen av de er hengesteder, mens andre har mediesenter, dansestudie og mer.

Organisasjoner

I Oslo kan du finne organisasjoner for (nesten) alt, fra politikk til dataspill og fra friluftsliv til sjakk.

Støtteordninger

Trenger du penger til et prosjekt eller din organisasjon? Hvordan skrive en god søknad? Vi hjelper deg.