Støtteordninger

Trenger du penger til et prosjekt eller din organisasjon? Søk på en støtteordning!

Det finnes flere forskjellige støtteordninger med den hensikt å støtte et bestemt formål. For å nevne noe kan du søke om støtte til å kjøpe nye instrumenter til bandmedlemmene, til å leie et Atelier, til å arrangere enkeltstående kulturarrangementer, festivaler eller foredrag.

Det eneste du trenger for å begynne er initiativ og motivasjon. Kom gjerne innom senteret vårt om du trenger hjelp til søknaden.

Driver du en ungdomsorganisasjon? Sjekk www.ungorg.no

Spør meg! 

Drop-in og timeavtale

Ane
ane@ung.info
24 14 98 20

Utvalgte støtteordninger

Frifond er en av støtteordningene til LNU for lokal aktivitet blant barn og unge. Frifond har ingen søknadsfrister, enkle søknadsskjema og kjapp saksbehandling. Frifond musikk fordeler penger til for eksempel bandutstyr og konserter, Frifond teater til teaterforestillinger og dansegrupper og Frifond barn og unge til film, festivaler, seminarer, bygging av skateboardramper, dataparty og mye annet. For å få støtte må aktiviteten skje der du bor, man må være minst tre personer og minst 1/3 må være under 26 år.

Mer Informasjon: www.frifond.no

Oversikt over 2.300 fond, legater, stiftelser og andre støtteordninger for utdanning, sosialhjelp, forskning, idrett, kultur og andre formål. Vi har legathåndboka på Unginfo – kom gjerne innom og ta en titt!

Mer informasjon: www.legathandboken.no

Trafo.no er nettsted for ungdom mellom 16 og 22 år. Gir pengestøtte til kreative og kunstneriske prosjekter, samt workshops.

Mer informasjon: trafo.no/penger

Norsk kulturråd støtter nyskapende prosjekter som stimulerer til økt kvalitet og aktivitet i kunst-og kulturtilbudene for barn og ungdom. Det kan også søkes om midler for tiltak som fremmer barn og ungdoms egne kulturuttrykk.

Mer informasjon: www.kulturrad.no

Stiftelsen gir støtte til lokale allmennyttige prosjekter som gir lokalsamfunnet et løft og bidrar til at ildsjeler får realisert sine ønsker, til nytte og glede for mange.

Mer informasjon: www.sparebankstiftelsen.no

støtteordninger

Har du flere spørsmål om fritid?

Hva skjer i Oslo?

Kulturkalendere i Oslo med oversikt over alt fra konserter, filmer, utstillinger og festivaler.

Frivillig arbeid

Å være frivillig er en fin måte å bidra til samfunnet, lære nye ting og få nye venner. Du kan gjøre alt fra å passe barn til å jobbe på musikkfestival.

Fritidsklubber

Nesten alle bydelene har egen fritidsklubb eller andre initiativ for ungdom. Noen av de er hengesteder, mens andre har mediesenter, dansestudie og mer.

Organisasjoner

I Oslo kan du finne organisasjoner for (nesten) alt, fra politikk til dataspill og fra friluftsliv til sjakk.

Støtteordninger

Trenger du penger til et prosjekt eller din organisasjon? Hvordan skrive en god søknad? Vi hjelper deg.