Om folkehøgskole

Folkehøgskole er et annerledes skoleår uten karakterer og eksamen. Mange bruker folkehøgskoleåret som en slags friår til å tenke over hva de skal gjøre etter videregående.

Spør meg!

Drop-in og timeavtale

Aden
aden@ung.info
24 14 98 20

Fordyp deg i dine interesser og hobbyer

På folkehøgskole kan du kan konsentrere deg om en eller flere av dine interesser. Det kan for eksempel være musikk, dans, forming, drama, religion, miljøvern, foto, friluftsliv, idrett, skrivekunst eller språk. De fleste folkehøgskoler arrangerer også en studietur til utlandet.

Mange bruker dette året som en slags myk overgang til livet på egen hånd. Det kan også være en fin anledning til å finne ut av hva du har lyst til å drive med fremover. Hvis du for eksempel liker å drive med foto, men ikke helt vet om du vil satse på det, kan du ta et år med foto på folkehøgskolen for å se om du vil studere eller jobbe videre med det.

Folkehøgskole gir tilleggspoeng

Ved å gå på folkehøgskole får du 2 tilleggspoeng hvis man søker høyere utdanning senere.

Søknadsprosessen

Det er ingen endelig søknadsfrist på folkehøgskoler. Så lenge skolen har plass, tar de imot søkere helt frem til skolestart. Men det er selvfølgelig en fordel å søke tidlig for å øke sjansen for å få plass på akkurat den skolen og linjen du ønsker. Skolene begynner å behandle søknader etter 1.februar.

Hver skole har egne søknadsskjemaer, som du finner en oversikt over her. Det er ingen ting i veien for å søke flere ulike skoler, for du forplikter deg ikke til noe før du aksepterer plassen.

Hvor mye koster det?
Å gå på folkehøgskole koster penger, men du kan få støtte fra Lånekassen for å finansiere skolepengene. Du kan få stipend og du kan søke om lån. Se mer på Lånekassens sider lanekassen.no. Det er vanlig å bo på internat ved skolen. Hybelen og måltidene er inkludert i skolepengene du betaler.

Her finner du folkehøgskolene

Alle folkehøgskolene ligger inne på folkehogskole.no. Der kan du søke etter fag eller skole for å se om du finner noe du liker. 

Har du flere spørsmål om utdanning?

Utdanningsveiledning

Er du forvirra? Du kan få utdanningsveiledning på UngInfo og her kan du lese tips til å velge utdanning.

Videregående

Yrkesfag eller studieforberedende? Her kan du lese om hva som er forskjellen på de ulike utdanningsprogrammene.

Folkehøgskole

Ta et år på folkehøgskole? Et annerledes skoleår uten karakterer og eksamen.

Ta opp fag

Vil du ta opp fag? Da kan du bli privatist. Du kan forbedre karakterene dine eller ta opp fag fra videregående.

Høyere utdanning

Vil du begynne på universitet eller høgskole? Informasjon til deg som skal søke for første gang.

Lån og stipend

Studiestøtte? De fleste elever og studenter kan få stipend og lån fra Lånekassen.