Er studentbolig i Oslo noe for deg?

Skal du studere i Oslo til høsten og lurer på hvordan du skal bo? Kanskje er SiO studentboliger noe for deg! Vi har besøkt Ken og Eirik, som bor i hver sin studentbolig. Les mer for et unikt innblikk i hvordan det er å bo i en studentbolig!

Av: UngInfo

Ken bor i en singel-bolig i Kringsjå studentby, mens Eirik bor i en parbolig sammen med kjæresten i Vestgrensa studentby. Når vi besøker dem, skjønner vi at oppvaskmaskin er et hett tema for studentene. 

Hvordan søke studentbolig gjennom SiO?

For å søke studentbolig går du inn på SiO.no. På forsiden vil du se at det står “søk studentbolig” Trykk der så kommer du inn på siden der du søker. For å søke må du ha en SiO bruker, men det kan du enkelt fikse når du søker.

Du velger du mellom studentboliger for single, par eller familier. Du kan sette opp seks boliger som du søker på. De setter du opp en i prioritert rekkefølge, som betyr at det stedet du har mest lyst til å bo, setter du øverst.

På denne siden får du også en oversikt over hvor mange boliger det er i hver studentby, hvor mange som er ledig og om boligen er tilrettelagt for rullestolbrukere.

Øk sjansene dine for å få studentbolig

Det er veldig populært å bo i studentbolig, og hvert år havner mange på venteliste! Grunnen til at de er populære er fordi de ofte er litt billigere enn på privatmarkedet. I tillegg er de fleste boligene i nærheten av studiestedene i Oslo.

For å øke sjansene dine for å få bo i studentbolig, er det lurt å sette opp flere typer boliger på lista di. Du kan sette maksimalt seks ulike studentboliger på lista di, hvor den du har mest lyst å bo i bør stå på førsteplass.

Det er lurt å være tidlig ute! Om du allerede vet at du skal studere i Oslo er det bare å søke. I Juli og August er det mange som søker, og da kan det allerede være for sent, og du kan risikere å havne på venteliste. 

Kens hybel:

Flest søker studentbolig i august

Ken søkte studentbolig i desember 2022 og fikk svar etter bare to dager. Han fikk førstevalget sitt og kunne flytte inn den datoen han søkte om.

“Det er ikke like mange som flytter i desember, så det var et gunstig tidspunkt å søke på” sier Ken. Videre forteller Ken at det er mange som søker studentbolig i august, og da er det ikke sikkert man får førstevalget sitt eller studentbolig i det hele tatt, så vær tidlig ute.

Møblert ettroms med balkong for single i Kringsjå studentby

Ken leier en boligtype som heter møblert ettroms med balkong for single i Kringsjå studentby. Denne boligtypen er perfekt for deg som er enten lei av å bo i kollektiv eller om du foretrekker å bo alene. Ken betaler 7439 kr i måneden, og det inkluderer strøm og internett.

Du får soverom, stue og kjøkken i ett rom, altså det som heter “ettroms” Det er i tillegg en passelig stor gang og et moderne bad.

På dager med sol, kan du ta lesepauser ute i sola på din helt egne balkong.

“Dette er faktisk ganske luksus, jeg bruker balkongen en god del” forteller Ken. Her kan det grilles både til lunsj og middag.

Hva savner du med boligen?

“Jeg savner oppvaskmaskin og vaskemaskin. Men det går jo greit. Klærne vasker jeg i vaskeriet. Man bestiller et vaskekort som man fyller penger på. Det koster ca 23 kr for en klesvask og ca 10 kr for tørketrommel. Ellers har jeg alt jeg trenger”

Hva er best med å bo på Kringsjå studentby?

“At det er nær Idrettshøyskolen, hvor jeg studerer. Det er kun 100 meter å gå, som er helt perfekt. I tillegg er det kort vei til T-banen, som kun tar 12 minutter til Majorstuen. Kiwi ligger rett her, og man kan trene på Athletica om man ønsker. Her hvor min leilighet er plassert er det veldig rolig, så man blir ikke plaget med støy fra fester eller trafikk. Det er også nær naturen om man ønsker å gå en tur mellom leseintervallene”

Eiriks hybel:

Ny umøblert 2-roms i Vestgrensa Studentby

Eirik bor sammen med kjæresten sin i en parleilighet på Vestgrensa Studentby, i en bolig som heter “Ny umøblert 2-roms” De betaler 10787 kr til sammen i måneden, hvor strøm og internett er inkludert.

“Du trenger bare å kjøpe en ruter, så er du kobla opp på nett og alt. Fungerer veldig greit” forteller Eirik.

“Vi flytta inn i juni. Det var ikke vanskelig å få denne boligen. Vi søkte, og to dager senere fikk vi godkjent søknaden og flyttet inn til avtalt tid”

Hvorfor ville dere bo akkurat her?

“Fordi boligen har oppvaskmaskin og vaskemaskin, hehe” Eirik forteller også at for å få parbolig trenger ikke partneren man bor med være student, kun den ene parten, som var positivt for deres situasjon.

Hva er det beste og verste med å bo i Vestgrensa studentby?

“Jeg synes det er litt langt å gå til matbutikken, men ellers er det veldig rolig og fint her. Vi har også takterrasse som er helt supert om sommeren. » Jeg er veldig fornøyd og kan anbefale å bo her.”

Sjekk hvordan Ken og Eirk bor!

Bli med på omvisning i SiO-boligen til Ken og Eirik på ved å besøke vår instagramprofil, som du finner her.