Jobbveiledning

Rekordmange ledige jobber for deg under 18 år nå!

Det unge arbeidsmarkedet blomstrer om dagen. Vi har funnet 25 ledige jobber som passer for deg som er under 18 år. Noen av stillingene har søknadsfrist allerede denne uka. Vi kan hjelpe deg med å finne riktig jobb, lage CV og skrive søknad! 

 

Av UngInfo

Sjekk om din bydel tilbyr ungdomsjobber nå

Bydel Bjerke, Grorud, Gamle Oslo, Nordre Aker og Sagene tilbyr nå ungdomsjobber. Her er det et stort spenn av jobber og ulike aldersgrupper. De yngste søkerne kan være 13 år og de eldste 23 år.

 

Er du god på å tegne og har ingen planer i vinterferien? Sjekk ungdomsjobben i bydel Grorud her. Er du en praktisk person og kunne tenke deg å jobbe med oppussing og vedlikehold, bør du sjekke ungdomsjobben i bydel Sagene

 

Alle bydelsjobbene finner du i facebook-gruppa vår for unge jobbsøkere, Jobb for unge i Oslo.

Sport eller fotballinteressert?

Det er ikke bare bydelene som tilbyr jobber for deg under 18 år. Klementsrud IL søker lokale ungdomstrenere til å assistere deres barnelag. Denne stillingen passer for deg som spiller fotball og har lyst til å trene! Her kan du lese mer om stillingen på finn.no.

 

Sport Outlet søker fem unge arbeidstakere fra 17 år og oppover til sin avdeling på Mortensrud og på Stovner. Her er det fem ledige stillinger til sammen. Disse stillingene er perfekt for deg som ønsker å jobbe med kundeservice og som er glad i sport.

Det stekes på McDonald’s!

McDonald’s tilbyr 13 ulike stillinger fordelt på 12 McDonald’s filialer. Det står ikke oppført hvor gammel man må være for å søke på stillingene hos McDonald’s, men man kan ofte være 15 år eller eldre for å søke. 

 

Sjekk alle ledige McDonald’s-stillingene i Jobb for unge i Oslo

VI hjelper deg å sikre drømmejobben!

For å søke jobb trenger du CV og søknad. Hørtes det avskrekkende ut? Frykt ikke, dette er vi i UngInfo eksperter på! 

Hva skal med i en CV?

CV er et slags faktaark hvor det står hva du heter, utdanningen din og arbeidserfaringen du har fra før. En god CV er ryddig, uten for mye tekst og med et smilende bilde av deg. Er CVen lang og rotete kan dette gi et inntrykk av at du er rotete.  

 

Det viktigste er at CV-en gir oversikt over dine erfaringer og et inntrykk av deg som person. For å gjøre det enkelt for deg, har vi laget en CV-mal slik at enkelt kan fylle ut din CV. 

 

Last ned gratis CV-mal her.

Skrive søknad

I tillegg til CV trenger du et søknadsbrev. I søknadsbrevet skriver du hvorfor du passer til jobben. Søknadsteksten bør være mellom en halv til ¾ side lang.

Søknadsteksten er det som tar lengst tid. For å spare tid og gjøre det enklere for deg har vi et enkelt oppsett du kan bruke:

 

Avsnitt 1: Motivasjon

Skriv om hvorfor du vil ha jobben

 

Avsnitt 2: Erfaring

Hvilken erfaring har du fra før, som du kan bruke i jobben du søker på? Hva ønsker du å lære i jobben du søker på?

 

Avsnitt 3: Personlige egenskaper

Hvilke personlige egenskaper har du som passer til jobben? Kom med eksempler på hvordan du kan bruke egenskapene dine.

 

Avsnitt 4: Avslutning

Oppsummer motivasjonen din eller hvem du er. Skriv gjerne at du ønsker å komme på intervju. Avslutt alltid med “Med vennlig hilsen, Navn Etternavn”.

Hos oss kan du få jobbveiledning!

Vi tilbyr gratis jobbveiledning, hvor vi går gjennom alt det du trenger hjelp med. Har du ikke CV og søknad fra før, hjelper vi deg med å lage dette. Er dette allerede i boks leser vi gjennom CVen og søknaden din, og kommer med tilbakemeldinger som øker sjansen din for å få jobb.

 

I tillegg tilbyr vi intervjutrening. Da stiller vi deg spørsmål man vanligvis får på intervju. Dette hjelper på nervene og på å trene deg på å formulere deg godt om deg selv og hvordan du passer til jobben.

Ta det med ro, vi hjelper deg

I fjor hadde vi i gjennomsnitt 10 veiledninger om dagen. Nesten 60 % av disse handler om jobb, lage CV og skrive søknad. Vi har ikke telling på hvor mange CV-er og søknader vi leser i løpet av et år, men det er flere hundre, om ikke tusenvis. 

Kom innom UngInfo-senteret vårt i Oslo sentrum, nærmere bestemt Møllergata 3d. Vi har åpent fra kl. 11.00 til 17.00. Du trenger ikke bestille time, og tilbudet er helt gratis. Håper vi ses!