Helseveiledning

Verdensdagen for psykisk helse – Vi trenger hverandre!

I dag er verdensdagen for psykisk helse. Dette er en dag som handler om å spre bevissthet rundt et svært viktig tema som gjelder alle, nemlig psykisk helse.

Av UngInfo, publisert 10. oktober 2022 kl. 16.08.

Hvert år markeres denne dagen den 10. oktober, og over 150 land deltar for å sette psykisk helse på kartet. Derfor er dagen i dag blitt  verdensdagen for psykisk helse!

“Vi trenger hverandre, løft blikket” er tema for årets markering. Pandemi, krig, klimakrise og flyktningkrise gjør tidene usikre og vanskelige for mange.

Ingen skal måtte stå i det alene, og mer enn noen gang trenger vi hverandre og gode steder å møtes. 

På Verdensdagen.no kan du lese mer om bakgrunnen for årets tema, og hvorfor dette er så viktig!

Vi hjelper deg gjerne!

Som ung er det mange nye tanker og ting som skjer, i en tid hvor mange opplever utfordringer med den psykiske helsen. Husk at det alltid finnes hjelp, uansett hva du måtte lure på, så hjelper det å ha noen å kunne prate med om det. 

Vi i UngInfo har oversikt over helsetilbudene for unge i Oslo og hjelper deg gjerne å finne det stedet som passer best for deg, helt anonymt. Ingen problemer er for små eller for store, og vi hjelper deg uansett hva det skulle være.

Disse kan du snakke med

Dersom du trenger noen å prate kan du stikke innom helsestasjon for ungdom, det finnes en i hver bydel og du kan selv velge hvem du vil gå til.

Er du student kan du ta kontakt med SiO – rådgivning og psykisk helse, det er et lavterskel tilbud med kort ventetid for studenter som opplever små og store problemer i hverdagen. 

Om du er student eller ikke kan du uansett ta turen innom UngArena. De har tre sentre i Oslo som du fritt kan velge mellom. De kan hjelpe med alt fra psykisk og fysisk helse til rus og seksuell helse. 

Du trenger ikke henvisning til noen av disse tjenestene, det er bare å stikke innom :)

Ta vare på deg selv!

Vi håper du tar vare på deg selv, og de rundt deg. Og husk, ikke gå alene om du opplever noe som er vanskelig eller har det tøft. Det er alltid noen som er klar for å hjelpe!