Vi hjelper deg å søke Frifond!

Frifond er en enkel støtteordning for barn og unge, hvor du kan søke om penger til aktiviteter som du engasjerer deg i! De gir for eksempel penger til å lage musikkvideo til bandet, bygge en skaterampe eller arrangere et cosplay-treff.

Av UngInfo, oppdatert august 2023

Frifond har flere støtteordninger, hos UngInfo kan du få hjelpe til å søke om penger fra følgende: Frifond barn og unge, frifond musikk og frifond teater.

Hvem kan søke om penger fra Frifond?

Du må i utgangspunktet ikke være norsk statsborger for å søke, men du trenger en norsk bankkonto, adresse, e-post og telefonnummer. Viktigst er at ditt prosjekt faller innenfor kriteriene som er listet opp under.

  • Lokalt
    For å få støtte fra Frifond må aktiviteten være i din hjemkommune. Du får ikke støtte til å reise. For eksempel vil du ikke få støtte til å dra på turne med bandet eller filme scener til en film, som ikke er i hjemkommunen.
  • Grupper
    Man må søke som en gruppe på minimum tre personer. En tredjedel av de som søker må være under 26 år.
  • Frivillighet
    Aktiviteten må gjennomføres på frivillig basis, av de som søker. Profesjonelle, kommersielle eller offentlige aktører vil ikke få støtte.

Dekker du disse tre kriteriene kan du søke om penger til nærmest hva som helst!

Hvor mye penger kan du søke om?

Frifond barn og unge
Frifond barn og unge støtter lokale prosjekter av, for og med barn og unge over hele landet. Har dere en god idé kan dere få opptil 35.000 for å gjennomføre deres prosjekt.

Frifond musikk
Frifond musikk støtter band, kor og sanggrupper over hele landet. Dere kan få opptil 6000 kroner til bandet, 10.000 til større grupper og 35.000 til å arrangere konsert eller festival.

Frifond teater
Frifond teater støtter teater, laiv, nysirkus og dans for og med barn og unge. Dere kan få opptil 40.000 kroner for å gjennomføre en forestilling, laiv eller festival, eller 10.000 hvis dere vil sette opp et kurs.

Søknadshjelp hos UngInfo

Vi på UngInfo kan hjelpe deg med søknaden til Frifond. Du må skrive selve søknaden selv, men vi kan komme med tilbakemelding og hjelpe deg med budsjett, skjema, innsending og rapport.

Det er enkelt å søke Frifond, de er faktisk kjent for å være den enkleste støtteordningen for barn og unge. De driver ikke med kvalitetsvurderinger på de aktivitetene/arrangementene som du søker om penger til. De viktigste er at det faller innenfor kriteriene om at det er lokalt, at dere er en gruppe og at det er basert på frivillighet.

Har du et morsomt prosjekt i tankene, så er det bare å begynne på søknaden.