Frivillig på teater!

Det andre teateret er det første og eneste teateret i landet som fokuserer på impro. De holder til på Torshov i Oslo og har mange unge folk som jobber frivillig for drifte teateret. Her har de det både moro og sosialt, samtidig som de får nyttige erfaringer som de tar med seg videre.

I forbindelse med fritids-måneden på UngInfo trekker vi frem noen av de stedene man kan engasjere seg som frivillig, steder du kanskje ikke allerede hadde tenkt på. Synnøve forteller her om hvordan det er å være frivillig på Det andre teateret.

– Hvorfor jobber du frivillig?

Det er hyggelig å være del av et godt miljø, og i mitt tilfelle støtte et teater jeg er glad i. Det er sosialt og jeg får sett masse bra impro, gratis! Jeg føler meg også veldig verdsatt av teateret som arrangerer frivilligpils, julebord osv. for å «feire» innsatsen vår, dette gjør det ekstra motiverende.

– Hva er oppgavene til de frivillige?

Vi sørger for at teateret er rent og ryddig før og etter forestilling, vi selger billetter og popcorn og er ansvarlige for brannsikkerhet.

– Hvor mye tid bruker du på det?

Jeg jobber en kveld annen hver uke. En typisk kveld er jeg der ca 4-5 timer, men det går fort! Mesteparten av tiden sitter man jo sammen med publikum og får se showet.

– Hvorfor Det andre teateret?

Fordi det er et sted jeg vil tilbringe tiden min. Forestillingene er aldri like, så det er alltid gøy å se på. Teateret ble jo bygd opp av en gjeng som elsker det de holder på med, og den følelsen ligger også hele miljøet.

Og selv om jobben vi gjør som frivillige er kjempeviktig er den heller ikke så veldig tung og tidskrevende, så det er ikke som en ekstra «jobb» eller noe. Alt i alt er DAT et gøy sted å være i fritiden, så hvorfor ikke være der som frivillig innimellom?!

Om Det andre teateret

Det Andre Teatret åpnet dørene i september 2011 som Norges første og eneste teater med fokus på improvisasjon. Siden da har teatret vokst for hvert år som er gått, og de siste årene har vi hatt besøk av mer enn 30 000 publikummere hvert år. I løpet av året viser vi forestillinger og holder kurs for både voksne og barn. De viser internasjonale og norske gjestespill og tilbyr kurs og workshoper både på og utenfor teatret.

Teatret har en stor gruppe frivillige som bidrar til å holde stedet i drift ved å hjelpe til med alt fra billettsalg, vask, rydd og rigg til teknisk avvikling av forestillingene. De har en liten, men fantastisk stab som sammen med ensemblet utgjør ryggraden i teatret. Er du interessert i å være frivillig, send en e-post til frivillig@detandreteatret.no.

 

(Beskrivelsen av teateret er hentet fra detandreteateret.no)