Jeg får ikke jobb

Får du ikke jobb? For noen er jobbsøking så enkelt som dette, men for de fleste er det noen hindringer på veien: Det er vanlig å få et nei. Det er vanlig å søke haugevis av jobber. Og det er vanlig å bli frustrert.

Få gratis jobbveiledning

Kom innom UngInfo for gratis jobbveiledning. Vi kan snakke om hvilke jobber det kan være lurt å søke på, gjennomgå ulike strategier for jobbsøking og gi tilbakemelding på din CV og søknad.

Vi har drop-in! Kom innom i våre åpningstider:
Hverdager  kl. 12.00-17.00
Onsdager kl. 12.00-19.00

Du finner oss i Møllergata 3d.

Spør meg!

Drop-in og timeavtale

Ann Helen
annhelen@ung.info
Tlf.: 24 14 98 20

Får du ikke jobb?

Du kan ha brukt kreftene feil
Det kan være bedre å søke 10 jobber virkelig godt enn 50 passe godt. Arbeidsgivere liker å føle seg spesielle, og det synes hvis du har brukt tid på søknaden.

Du kan ha sett deg blind på en strategi
For eksempel bare søke over internett. Du burde vurdere å oppsøke jobbene selv og gå innom, lete i nettverket ditt, eller melde deg opp som vikar.

Det kan være ting du ikke har tenkt på
Det hjelper ikke å søke 500 kassajobber som 17-åring når du må være 18 for å kunne selge røyk. Eller å sende 100 søknader på mail til utesteder – det er ikke sånn de ansetter bartendere. Det kan være ting du ikke er klar over.

Du kan ha hatt uflaks
Det er ikke noe vi bare sier. Jobbsøking handler mye om flaks. Men det er også sånn at uflaks kan avle mer uflaks. Det er ikke lett å søke med humør og overskudd når du har fått mange nei. Du kan komme inn i en ond sirkel. Kom innom oss i UngInfo-senteret hvis du føler det sånn, vi har et par bra råd.

Kom på rett spor

  • Få noen du kjenner til å se på søknaden din
  • Kom innom UngInfo-senteret for å få hjelp
  • Spør arbeidsgiver om du kan få tilbakemelding på hvorfor du ikke ble valgt
  • Ta en pause fra jobbsøkingen

Det siste er noe av det viktigste. Du kan bli gal av å få mange nei. Det kan gå ut over kvaliteten når du søker. Ta deg en pause. Belønn deg selv når du får nei. Det finnes en jobb der ute til de fleste, av og til er det beste å ha is i magen.

Du har sannsynligvis funnet under 30% av de ledige jobbene

Dette er noe av det viktigste du må vite om jobbsøking. La oss si at du søker på alle de ledige jobbene du finner på finn.no og andre steder på nett. Hvor mange av jobbene tenker du at du har funnet?

Svaret overrasker noen: 30 %

Kanskje enda færre. Resten av jobbene gis til folk lenge før det kommer en annonse. Ledige jobber gis til folk som er innom, som kjenner noen der, som har oppsøkt jobbene selv.

skrive_cv

Har du flere spørsmål om jobb?

Skrive CV

Hvordan lage en god CV? Det viktigste med en CV er at den er oversiktlig og at du fremhever det beste du har gjort.

Skrive søknad

Hvordan skrive jobbsøknad? Den skal fortelle arbeidsgiver hvem du er, hvor ålreit du er som person, og hvorfor de bør velge deg som ansatt.

Finn jobb

Hvordan finne ledige stillinger? Bruk nettverket ditt og sjekk stillingsannonser på nett.

Tips til jobbintervjuet

Hva er typiske intervjuspørsmål? Tips til hvordan du kan forberede deg til jobbintervju.

Entrepenørskap

Hvordan starte en egen bedrift? Her finner du mer informasjon om entreprenørskap og nyttige ressurser på veien fra idè til produkt.

Jeg får ikke jobb

Har du søkt mange jobber uten å lykkes? Les våre tips og book jobbveiledning.