Aden_unginfo

Nytt år og ny ansatt!

UngInfo har fått en ny ungdomsveileder! Vi ønsker velkommen til Aden Suliman Mussa, som begynte hos oss 1. januar. Han har hovedansvar for utdannings-tema, vil holde kurs på skolene og ikke minst veilede og svare på alle slags spørsmål de som kommer innom senteret har. 

Vi har stilt Aden tre spørsmål, slik at du kan bli litt bedre kjent med han.

Hva gleder du deg mest til å gjøre som ungdomsveileder hos UngInfo?

Det jeg gleder meg mest til er å jobbe med ungdommen. Jeg er veldig opptatt av at ungdommen skal ha noen de kan snakke med, og et sted de kan søke hjelp og veiledning. Som ungevoksne kan vi lettere kjenne oss igjen i hverdagen til ungdommene og de utfordringene de møter på, og derfor håper jeg å være en ressurs for dem.

Det kommer til bli spennende å få jobbe med ungdommen og veilede dem, lære fra dem og lære med dem!

Hvordan fant du ut at du ville studere og hvorfor studerer du nettopp dette?

Det er veldig vanskelig å svare på hvordan jeg valgte å studere, og jeg tror det ligger en del bak det.  Men blant det som fikk meg til å ville studere, var min interesse for historie. Jeg ønsket alltid å forstå fortiden, og var opptatt av hvordan mennesket har forandret seg over tid. Dette sammen med råd og veiledning fra koranskolelæreren min og ungevoksne fra nærområdet vekket motivasjonen min for å studere!

Fortell om din første jobb. Hvordan fikk du jobben og hva gikk jobben ut på?

Min første jobb var som tolk for Salita tolk og translatørtjeneste AS. Jobben gikk ut på å tolke for ulike offentlige institusjoner som NAV, Oslo universitetssykehus, barnevernet og grunnskoler. Jeg hadde mulighet for å tolke ved oppmøte eller gjennom telefon.

Det var en venn som tipset meg om jobben, og sammen med han dro jeg til Salitas kontorer for å levere CV og jobbsøknad. Flaks for oss så var det et tolkekurs samme kvelden som vi dro på, og vi fikk mulighet for å delta på det kurset. Kort tid etter det startet ansettelsesprosessen.