Informasjonssenter i Oslo

for deg mellom 13 og 27 år

Utdanning

Utdanning gir deg kunnskap og ferdigheter, og åpner dører for deg i yrkeslivet senere. Men underveis kan systemet virke forvirrende, og mange syns det er vanskelig å velge i mylderet av muligheter.

Bruk menyen og finn frem til den informasjonen du leter etter. Her kan du bl.a. lese mer om utdanning på ulike nivåer, om søknadsprosesser og om å velge utdanning. Under Ta opp fag kan du lese om ulike veier til generell studiekompetanse.

Trykk deg gjerne innom Vanlige spørsmål for å se om du finner svaret på spørsmålet ditt der. Du kan også enkelt sende oss ditt spørsmål.

Kom gjerne innom UngInfo for å få mer informasjon, eller «tenke høyt» sammen med noen. Vi har tid, vi er gratis og nøytrale. I senteret har vi har et eget hjørne med brosjyrer om utdanning, og vi som jobber her vet mye om mulighetene.

Hos UngInfo betyr utdanning:

  • Noen å snakke med om utdanningsvalg, både videregående og høyre utdanning.
  • Dine rettigheter som student
  • Informasjon og veiledning om å søke stipent/lån fra Lånekassen
  • Informasjon om hvordan du kan forbedre karakterene dine fra videregående

Velkommen til senteret i Møllergata hvis du vil ha hjelp – eller send oss ditt spørsmål.

Spør meg om utdanning

Philip Rynning Cooker
philip@ung.info
24 14 98 26

Sliter du med å velge?

Er du forvirra? Du er ikke alene. Å skulle velge «veien videre» kan være forvirrende. Her kan du lese om hvordan du kan tenke når du sliter med å velge.

Videregående

Yrkefag eller studieforberedende? Her kan du lese om hva som er forskjellen på de ulike utdanningsprogrammene. Du finner også informasjon om søknadsprosessen.

Folkehøgskole

Folkehøgskole er et annerledes skoleår uten karakterer og eksamen. Mange bruker folkehøgskoleåret som en slags friår til å tenke over hva de skal gjøre etter videregående.

Ta opp fag

Det finnes flere veier til generell studiekompetanse. Enten du vil forbedre fag eller fullføre vitnemålet – her kan du se de forskjellige mulighetene.

Høyere utdanning

Høyere utdanning er utdanning på universitet og høgskole. Her har vi samlet litt informasjon til deg som skal velge høyere utdanning for første gang.

Lån og stipend

Hvordan skal du leve når du blir student? Noen velger stipend som inntekt, noen jobber ved siden av skolen og andre gjør begge delene.

Ofte stilte spørsmål

Utdanning er et enormt tema og det er naturligvis mange spørsmål man har om det. Her er de vanligste spørsmålene vi får om utdanning men husk at du kan spørre oss om hva som helst.

Kontakt oss

Vi holder til i Møllergata 3 og tar imot alle henvendelser, enten det er ønske om veiledning, kurs, spørsmål på våre områder (jobb, bolig osv.) eller du bare vil plukke med deg noen brosjyrer.

Kom innom, spør oss om alt!

Åpningstider

Mandag – fredag: 11:00 – 17:00

Lørdag: 12:00 – 17:00

Send en e-post