Ung og aktiv

Har du lyst til å begynne med trening? Kommersielle treningssentre har ofte dyre månedsabonnementer. Det finnes heldigvis alternativer som ikke sliter så mye på lommeboka. Kanskje holder det bare med en t-banebillett til markagrensen eller å komme seg ut for en styrkeøkt i parken.

Spør meg! 

Drop-in og timeavtale

Ane
ane@ung.info
24 14 98 20

Turlag

DNT ung Oslo
De jobber for at unge mellom 13-30 år skal få de beste mulighetene til å utøve friluftsliv og arrangerer alt fra fotokurs, klatring, hytteturer og muligheter til å padle kajakk, som er veldig morsomme former for trening! Perfekt om du har lyst til å komme deg ut i marka, men ikke vet helt hvor du skal starte. Sjekk nettsiden for mer informasjon om turer og medlemskap. Med et medlemskap i DNT kan du også låne hytte.

Utlån av utstyr

En del trening krever spesielt utstyr. FRIGO tilbyr gratis utlån av langrennski, telt og lavvo, sovepose, snowboard, alpinski, kano og redningsvester til privatpersoner i inntil èn uka av gangen. Det kan være stor pågang, så gjør avtaler i god tid. Les mer her: FRIGO – Friluftssenteret i Gamle Oslo

Utendørs trening

Marka
Nord og Østmarka – Hvis du er glad i løpeturer, eller gåturer, utendørs er Oslomarka det perfekte for deg. Både i øst og nordmarka finnes det gode stier, grus og skogveier som egner seg godt til både lengre og kortere løpeturer. På vinteren finner du flere lysløyper som passer godt til skiturer i både klassisk og fristil. Du kommer deg enkelt til Oslomarka ved hjelp av t-banen.

Tufteparkene
Tufteparkene er en samling av rekkverk, stativ og andre enkle installasjoner man bruker til trening, som er plassert flere forskjellige steder i og rundt sentrum. Parkene er gratis, åpen for alle og tilgjengelig for bruk hele døgnet. Dette er et godt alternativ for deg som ønsker styrketrening med egen kroppsvekt. Du finner tufteparker blant annet på Voldsløkka, Torshov, St. hanshaugen og Ullevål.

Parkour
Parkour dreier seg om kunsten å bevege seg fra hinder til hinder. Hindrene kan være alt mulig, som biler, gjerder, vegger, tak, trær og så videre. I parkour-parkene i Oslo er det satt opp hindringer og andre man benytte seg av for å drive med parkour. Gratis, åpne for alle og finnes flere steder i og rundt sentrum. Sjekk ut Oslo Parkour Park.

trening

Studentidretten

SiO Athletica
Hovedaktøren på studentidrett i Oslo. Her har du gode tilbud på treningssentre, lagidrett og andre måter å holde deg i form på. Du får medlemskap til svært gode priser hvis du er student, du kan også bli medlem i deler av Athletica uansett, men prisene er ikke like lave om du ikke studerer. Her kan du være med på spinning, svømming, hallidrett, yoga og mye mer!

Lagidrett

Hva slags lag skal du begynne på?
Det første du bør gjøre er å finne ut om du skal begynne på et barnelag, juniorlag eller seniorlag. Det varierer litt fra idrett til idrett hvor grensene går, men la oss ta fotball som eksempel: 5-16 barneidrett/gutt-jentefotball. 17-19 junior. 19 og oppover senior. Disse aldersgrensene er ikke absolutte, det vil si at en 15- åring kan spille både junior og seniorfotball.

Hvordan finne riktig lag eller klubb for deg?
Her er det ikke noe fasitsvar. Det kan være en god ide å bruke nettverket ditt. Kjenner du noen som allerede spiller for en klubb er det lurt å høre med den personen slik at han/hun kan fungere som en inngangsport. Utenom dette er du nødt til å gjøre mye av jobben selv når det kommer til å finne lag eller klubber. Søk på nettet og finn kontaktinformasjon til klubber du mener kan passe deg. De aller fleste er glade for henvendelser fra nye spillere, disse kan kanskje også sende deg til andre lag/klubber som kan passe hvis de ikke har mulighet til å ta deg imot.

trening

Budsjettvennlige treningstilbud

Et tilbud for deg mellom 18 og 30 år som bor i Oslo og mottar ytelser fra Nav. For 500 kr i kalenderåret kan du trene så mye du vil og være med på ulike gruppetimer. De tilbyr blant annet gruppetimer innen styrke og spinning. De arrangerer også fotball, innebandy og volleyballtrening. Timeplan med aktiviteter er tilgjengelig på nettsiden.

Les mer: Aktiv på dagtid UNG

Består av både innendørs og utendørs bane, og er gratis å bruke. Sjekk hjemmesidene for informasjon om åpningstider.

Les mer: Bislett Stadion

Ønsker du noen å trene med eller trenger et ekstra push? Treningen er gratis, for alle nivåer og benytter seg av utearealene Oslo byr på. Sjekk ut Oslo kommune for mer informasjon om idrettsanlegg, isbaner, turløyper og skibakker.

Les mer: Treningscamp

SiO Athletica er en del av Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) og tilbyr trening til studentpris.  Her kan man delta på gruppetrening, få tilgang svømmehall og ulike baner og mye mer.

Les mer: SiO Athletica

Lavpris treningskjede med to sentre i Oslo sentrum. Månedspris rett i overkant av 200 kroner, ingen gruppetimer. Åpent hele døgnet. Tilbyr også jentegym, en avlukket del av senteret som kun jenter har tilgang til. Mer info.

Kunne du tenke deg å klatre? Klatreverket tilbyr kurs i både klatring og buldring til forskjellige nivåer. Prisnivået avhenger av medlemskapet du velger. Du finner Klatreverket på Torshov og Bryn. Mer info.

trening

Har du flere spørsmål om fritid?

Hva skjer i Oslo?

Kulturkalendere i Oslo med oversikt over alt fra konserter, filmer, utstillinger og festivaler.

Frivillig arbeid

Å være frivillig er en fin måte å bidra til samfunnet, lære nye ting og få nye venner. Du kan gjøre alt fra å passe barn til å jobbe på musikkfestival.

Fritidsklubber

Nesten alle bydelene har egen fritidsklubb eller andre initiativ for ungdom. Noen av de er hengesteder, mens andre har mediesenter, dansestudie og mer.

Organisasjoner

I Oslo kan du finne organisasjoner for (nesten) alt, fra politikk til dataspill og fra friluftsliv til sjakk.

Ung og aktiv

Billigere treningsalternativer, ulike lag som du kan bli med i og hvor du kan låne utstyr.

Støtteordninger

Trenger du penger til et prosjekt eller din organisasjon? Hvordan skrive en god søknad? Vi hjelper deg.