6 tips til hva du kan gjøre i påskeferien

Skal du ha bypåske men alle vennene dine er bortreist? Her har du en kort guide til hva du kan finne på i Oslo i påska.

Av UngInfo

1. Dra på konsertskjer i oslo

Det er kanskje mye som er stengt i Oslo i påska, men det finnes likevel noen konserter du kan gå på. Her er tre tips til kule konserter du kan dra på:

 

2. Turist i egen by: Sjekk ut Oslos gatekunst!

Bruk påskeuken til å være turist i egen by! Kombiner kunst, kultur og friskluft med å vandre langs oslos gater. VisitOslo har laget et kart over hvor det finnes gatekunst i Oslo.

 

3. Unngå folkemengder på Oslos museer

Lenge siden du har tatt deg tid til å gått på museum? Mindre folk i byen i påsken betyr også mindre kø på museene! Dette er noen av utstillingene som går nå:

Kjærlighetshistorier på Oslo interkulturelt museum
I utstillingen Hjertebank får du høre Oslofolks tanker om kjærlighet, se ulike par fortelle sine historier og finne ut hva mannen i gata mener er Oslos mest romantiske sted.

Les mer om utstillingen her.

Uendelig med informasjon på Astrup Fearnley Museet
Kunstnerne som står bak utstillingen Information undersøker hvordan dagens kunstnere forholder seg til den uendelige strømmen av informasjon og data og dens innvirkning på hverdagen. 

Les mer om utstillingen her.

Skeiv frigjøringskamp på Nasjonalbiblioteket
Utstillingen Stolthet og fordom gir innblikk i skeiv frigjøringskamp og levde skeive liv i Norge gjennom materiale fra Nasjonalbiblioteket og Riksarkivet. 

Les mer om utstillingen her.

Nasjonalmuseet møter Teknisk Museum
Samarbeidsutstillingen Sand i maskineriet skaper uventede møter mellom kunst og teknologi. Verk fra Nasjonalmuseets samling har sneket seg inn i Teknisk Museums egne utstillinger og fungerer som stille kommentarer eller som støy til temaene som presenteres.

Les mer om utstillingen her.

Sjekk ut historiens fredsprisvinnere på Nobels Fredssenter
En av de faste utstillingene på Nobels fredssenter er Nobels hage. I denne utstillingen presenteres alle fredsprisvinnerne på hver sin skjerm. I utstillingen blir du møtt av alle fredsprisvinnerne fra mer enn hundre år tilbake i tid.

Les mer om utstillingen her.

 

4. Ta årets første bad

Har du enda ikke tatt årets første bad? Oslobadstuene er åpne i påska og er perfekte nå som sola er framme men temperaturen enda holder litt tilbake. Her er noen av badstuene i Oslo: 

 

5. Utnytt sjansen til å tenne bål!

Hvem har bestemt at bypåske ikke kan inneholde kvikklunsj, appelsin og grillpølse? Ta turen opp til Ekebergtoppen, ha med deg noen vedkubber og foretrukket snacks. Men, vær rask – bålforbudet starter 15. april!

 

6. Kom innom UngInfo og hent USE-IT Oslo kart

Ønsker du flere tips til hva du kan finne på i Oslo i påsken? Vi på UngInfo lager Oslo-guiden USE-IT Oslo som er full av forslag til ting å gjøre og restauranter og barer som er verdt å besøke. Du kan plukke det opp hos UngInfo eller sjekke det ut på nett, USE-IT Oslo free map. Senteret vårt er åpent til og med 13. april. 

Vi i UngInfo ønsker deg en strålende god påske!