Hvorfor engasjere seg i en organisasjon eller ungdomsråd

Hver dag blir valg tatt som påvirker livene våre. Ved å engasjere meg i en ungdomsorganisasjon eller i ungdomsråd har jeg vært med på å påvirke de valgene som blir tatt for meg. 

Gjesteinnlegg av Mari Løyte Harboe, Sentralt ungdomsråd (SUR) og leder for St. Hanshaugen ungdomsråd.

Gjør bydelen bedre for ungdom

I ungdomsrådet har jeg lært masse om hvordan ting i min bydel funker og jeg har vært med på å bestemme hva politikerne skal bruke pengene sine på. Ved å engasjere meg i ungdomsrådet har jeg vært med på å gjøre skolen og bydelen min bedre for meg selv og andre ungdom.

Utforsk egne meninger

I de ungdomsorganisasjonene jeg har engasjert meg i har jeg fått lære om verden rundt meg. Jeg lært hvordan jeg uttrykker meningene mine på forskjellige måter. Jeg har for eksempel lært å skrive leserinnlegg, være med i debatter og å lage politikk. Jeg har også lært masse om forskjellige temaer. Slik har jeg kunnet utforsket mine egne meninger.

Få relevant erfaring

Felles for ungdomsrådet og de ungdomsorganisasjonene jeg har engasjert meg i er at jeg har lært masse som er utrolig relevant til både skole, studier, arbeidslivet og livet generelt. På grunn av mitt engasjement har jeg fått jobb og har kunnet bruke det jeg har lært på skolen. Jeg har lært å sitte i møter og har snakket med alle slags mulige mennesker. Jeg har vært med i masse spennende diskusjoner og fått høre forskjellige synspunkt. I tillegg så har jeg møtt mange kule folk og fått nye venner.

Engasjer deg

Ungdomsorganisasjoner og ungdomsråd er en viktig del av demokratiet og en fantastisk mulighet for unge til å engasjere seg. Det er mange muligheter jeg har fått av å engasjere meg som jeg ellers ikke hadde visst om. Jeg har fått utrolig mye ut av å engasjere meg og jeg hadde ikke vært den jeg er i dag hvis jeg ikke har gjort det. På grunn av mitt engasjement har jeg fått minner for livet.

Les mer om frivillig arbeid på UngInfos sider om fritid. 

Lyst til å bli med i en organisasjon? Sjekk ut lister over organisasjoner på UngOrgs nettsider.