Kjeder du deg? Her er 7 ting du kan gjøre hjemme

Den siste uken har hverdagen til de fleste av oss blitt snudd på hodet. Det kan fort føles som om alt er umulig, kanskje du er rastløs og kanskje du savner vennene dine. 

Heldigvis kan du likevel fylle dagene dine med morsomme og meningsfulle ting både alene og sammen med andre via Internett. Her er UngInfo sine tips til hva du kan gjøre for å unngå å kjede deg! 

1. Lag streaming fest

Inviter vennene dine til en video-chat via FaceTime, WhatsApp eller Messenger. Har du lyst til å få med enda flere i kan du prøve ut apper som Skype for Business eller Zoom.

Her er noen av de aktivitetene vi har testet ut: 

 • Quiz: lag din egen – eller finn en på nett
 • Første mann/kvinne – her er en moderator/dommer, og har en liste over ting de andre skal skynde seg med å finne hjemme, hvem er først til å finne stekespade, dopapir, en sokk… Første som viser tingen til kamera får poeng. 
 • Stream en konsert sammen, samtidig, via brakkesyke 2020 eller andre steder hvor artister nå holder konserter på Internett. Dans om dere føler for det! 

2. Lær deg noe nytt med YouTube

Har du alltid hatt lyst til å lære deg å spille et instrument, å tegne, eller karate? Eller hva som helst annet? Det finnes uendelig med videoer på YouTube hvor du kan lære deg noe nytt, så her er det bare å begynne å søke.

 

3. Netflix Party

Her kan du se på Netflix sammen med vennene dine! Sett dere godt til rette i sofakroken og let frem en tv serie eller film som dere kan binge-watche sammen. Bruker man Netflix Party kan man chatte samtidig, i et chatvindu, under avspillingen.

 

4. Hold deg i form

Selv om du ikke kan gå på treningsstudio som vanlig, finnes det mange morsomme alternativer til trening du kan gjøre hjemme, eller ute på god avstand fra andre. 

 • Ta deg en joggetur i nærområdet eller en styrkeøkt i parken (Husk at hvis du skal bruke utendørsapparater, må du passe på håndhygienen) 
 • Du kan også sjekke ut mange kule treningsvideoer online. Flere treningssenter tilbyr nå online timer for sine medlemmer.
 • Test 7 Minute Workout appen 
 • Det finnes også massevis av treningsvideoer på YouTube med alt fra dans til yoga og styrkeøkter. 

 

 

5. Ring noen du er glad i

Du holder kanskje kontakt med vennene dine gjennom Snapchat og andre sosiale medier allerede, men det er også hyggelig å få snakket ordentlig sammen.

Er det noen du ikke har snakket med på en stund? Nå er tiden for å ringe og snakke om noe hyggelig.

6. Hjelp noen som trenger det

Det har aldri vært flere muligheter til å hjelpe noen enn nå! Mange sitter i karantene og isolasjon, og får verken gått i butikken eller gjennomført andre gjøremål, som for eksempel å lufte hunden.

 Er du frisk og rask, og føler deg trygg på at du klarer å følge rådene om håndhygiene og avstand, finnes det flere steder du kan komme i kontakt med noen som trenger din hjelp.

Ta vare på den gode følelsen det gir å hjelpe noen, og husk å få ned den frivillige innsatsen du har gjort på CV-en din. 

Tips for å hindre smitte:
Skal du levere noe: Sett varene utenfor døra og få betaling via vipps, skal du lufte hund: Ha med eget hundebånd, ha med håndsprit til å sprite hendene etter å ha tatt på hunden, og ikke ta deg til ansiktet. Det er viktig at vi alle tar våre forholdsregler i disse dager, hør ellers på offisielle råd fra myndighetene.

7. Fiks på CVen din og skriv jobbsøknad

Det finnes mange jobber der ute som du fortsatt kan søke på, selv om verden står litt stille. Kontakt oss for råd og veiledning. 

Har du andre forslag? Del de med oss!

Vi er tilgjengelig for deg mandag – fredag kl. 11:00 – 17:00:

 • Kom innom oss i Møllergata 3d
 • Send oss e-post til post@ung.info
 • Send oss spørsmål på Facebook og Instagram (unginfo_oslo)
 • Ring oss på tlf.: 97 30 62 05

Følg oss på Instagram for enda flere tips!