Time to move: Silje utveksler på videregående

November er Ut i verden-måned på UngInfo. De neste fire ukene vil du finne intervjuer med unge mennesker som har reist ut i verden på ulike måter her på bloggen vår. Først ut er Silje (17år), som har benyttet seg av muligheten til å dra på utveksling på videregående. Som utvekslingselev går du ett år på skole i et annet land og bor hos en vertsfamilie. Du går på en videregående skole i nærmiljøet, og følger vanlig undervisning på det språket de snakker i det landet. Her kan du lese om Siljes erfaringer.

Hva gjør du i utlandet?

Jeg går andre året mitt på videregående i England, hvor jeg går på college og tar A-levels.

Hvordan fikk du høre om denne muligheten?

Jeg reiser gjennom en videregående skole som heter Sørumsand. De har en avtale med skolen jeg går på nå, som er Lincoln College. Jeg fikk høre om tilbudet litt gjennom skolen min. I tillegg visste en venninne av meg om tilbudet fra før. Alle fikk en melding på itslearning fra Sørumsand videregående om et informasjonsmøte.

Hva har du lært så langt?

Jeg har lært å snakke bedre engelsk, og om det engelske skolesystemet. Har også lært litt om engelske tradisjoner, men det er veldig likt som Norge.

Vil du anbefale andre å gjøre det samme?

Ja absolutt, selv om det er et veldig hardt og tungt år, vil jeg anbefale det. Du blir mye mer selvstendig og lærer utrolig mye. Du får med deg veldig mange gode egenskaper. Nå reiste jeg med noen andre norske, dette gjorde det mye lettere for meg.

Hvis du har mulighet til å dra ut i verden, anbefaler jeg det på det sterkeste! Det er en utrolig opplevelse! Du får også mulighet til å utforske mange steder. Jeg har dratt på helgetur til London nå som skolen har roet seg litt ned. Jeg planlegger også å dra til Manchester en helg og kanskje til Skottland.

Kunne du også tenkt deg å studere i utlandet? Les mer om mulighetene dine på UngInfos nettsider, og kom gjerne innom oss i Møllergata 3 hvis du ønsker å ta en prat om dette.