Time to move: Johanna reiste i Mellom-Amerika

November er Ut i verden-måned på UngInfo. I løpet av måneden vil du finne intervjuer med unge mennesker som har reist ut i verden på ulike måter her på bloggen vår. I dag er turen kommet til UngInfos egen Johanna (22 år), som reiste på gruppereise i Mellom-Amerika i sommerferien sin. Her kan du lese om hennes erfaringer.

– Fortell av hva du gjør/gjorde i utlandet!

Jeg dro på en gruppereise i Mellom-Amerika gjennom Kilroy. Vi reiste gjennom 7 land på ca fem uker; Costa Rica, Nicaragua, Guatemala, El Salvador, Honduras, Belize og Mexico. Vi var en gruppe på 12 stk som reiste sammen, og ingen kjente hverandre.

 

– Hvordan fikk du høre om denne muligheten?

Jeg reiste med samme organisasjon i 2016 til Sørøst-Asia, og da kontaktet jeg de gjennom nettsidene deres og booket et møte med en reisespesialist. Vi snakket om hvilke steder jeg kunne tenkt meg å reise, og han viste meg hvilke muligheter som passet, og booket turen ganske raskt etterpå. Han ordnet turen min i år også, og kommer mest sannsynlig til å booke neste tur i 2018!

– Hva lærte du av reisen?

Taco’en er en million ganger bedre i Mexico enn i Norge! Haha, neida. Jeg har lært mye forskjellige på turene mine, men det viktigste er at jeg oppdaget hvor glad jeg er i å reise, og hvor lite jeg liker å planlegge. Det tar tid å planlegge en slik tur og jeg hadde ingen aning om hvor jeg skulle starte. Jeg er derfor veldig glad for at jeg fikk hjelp med dette.

 

Å reise på en slik tur var utrolig gøy og befriende. Det var selvsagt litt skummelt i begynnelsen. Jeg var i et ukjent land og kjente ingen, men det gikk fort over. Du blir mer selvstendig, åpen for nye mennesker og definitivt pushet ut av komfortsonen din flere ganger.

 

Jeg fikk være med på flere kulturelle opplevelser, sett utrolige steder, nydelig natur og sitter bare igjen med gode minner. Jeg møtte også flere mennesker som jeg fremdeles har kontakt med.

– Vil du anbefale andre å gjøre det samme?

Ja, absolutt! Reising er en av de mest spennende tingene man kan gjøre, og du sitter igjen med en opplevelse du ikke ville fått her hjemme. Om drømmereisen er å slappe av på en strand, se storbylivet eller oppleve en ny kultur – gjør det! Det finnes utrolig mange organisasjoner som arrangerer ulike turer og hjelper unge med å reise. Da slipper du å bruke mye energi på å finne et sted å bo, ting å se og gjøre og så videre. Det er også en super mulighet for deg til å bli kjent med nye mennesker. Hvis du har mulighet, gjør det!