Skuespiller eller ingeniør?

Møt Christian! Han har arbeidsuke på UngInfo denne uken, som en del av faget utdanningsvalg på ungdomsskolen. Utdanning er hovedtemaet på UngInfo denne måneden, og vi benyttet derfor anledning til å snakke med Christian om nettopp dette.

Christian er fra Holmlia i Oslo, og går i 9.klasse på St.Sunniva. Det er et helt år til han skal søke seg inn på videregående skole, men han har allerede tenkt en del på dette:

Vet du hva du vil bli når du bli stor?

Jeg vil bli skuespiller eller ingeniør.

Oi, så spennende med to såpass forskjellige ting! Fortell mer om hvorfor.

Jeg liker å drive med drama, og å se på dramaserier og sånn. Samtidig er jeg opptatt av teknologi og nye oppfinnelser. På skolen har jeg et valgfag som heter “sal og scene”, hvor vi driver med drama. Det er spennende å uttrykke seg på den måten, og å ta på seg ulike personligheter. Aller best liker jeg å spille actiondrama, når det er mye som skjer og mye å uttrykke. Man kan ikke være så sjenert hvis man vil holde på med drama. På fritiden liker jeg også å lese om hvordan man ved hjelp av ny teknologi kan finne nye løsninger. Jeg liker å holde meg oppdatert på det som er nytt, og synes også at realfag kan være spennende. Derfor har jeg også tenkt på å bli ingeniør, selv om jeg ikke kjenner noen som er det.

Hva vil du absolutt ikke bli da?

Jeg har ikke lyst å ha en typisk kontorjobb hvor man bare sitter stille hele dagen.

Så: hvilket utdanningsprogram tror du det blir om et år?

Jeg tror det blir musikk, dans og drama. Da kan jeg gå videre med drama i Vg2. For å bli helt sikker på hva jeg skal velge skal jeg finne ut litt mer om fagene, og vi skal også besøke videregående for å se mer hva det, er i faget utdanningsvalg.

Takk for praten Christian! Vi syns det er skikkelig fint at du jobber på UngInfo denne uken, og er spent på hvor du kommer til å jobbe i fremtiden.

Er du usikker på hva du skal velge på videregående eller høyere utdanning? Les tipsene våre under Sliter du med å velge? Og kom gjerne innom UngInfo-senteret og be om en prat med en av oss som jobber her. Vi har god oversikt over mulighetene dine, og har tid til å ta en prat.