Rikke på USE-IT tur

Da jeg designet USE-IT Oslo-kartet fant jeg masse inspirasjon i å se på alle de andre USE-IT-kartene vi får tilsendt til UngInfo. Da jeg skulle planlegge ferien min i år falt det seg veldig naturlig å hente tips fra disse kartene igjen.

Jeg har fått låne bilen til moren min, (verdens beste mor) til å dra på en solo-roadtrip i Europa. Jeg har aldri vært på ferie alene før, så det føler jeg virkelig er på tide.

Før jeg bestemte meg for hvor jeg ville dra så satt jeg noen kriterier. Det skulle ikke være for langt hjemmefra, sånn at hvis jeg ble redd eller lei, så kunne jeg snu, og så ville jeg gjerne dra til noen land jeg ikke hadde vært i før. Jeg ville også besøke så mange land som mulig mens jeg først hadde sjansen, derfor valgte jeg å dra til Tyskland, Nederland, Belgia og Frankrike.

 

(USE-IT) Utrecht

Jeg valgte Utrecht først og fremst fordi det lå i perfekt kjørelengde mellom Hamburg (som jeg skal dra til først) og Antwerpen som er neste by på lista. På bildene ser det utrolig flott ut med kanalene, restaurantene og museene. Jeg gleder meg til å vandre rundt og se på de fine bygningene.

Det jeg gleder meg mest til i Utrecht er å drikke vin på VINVIN, en vinbar som har blitt kåret til Nederlands beste, og til å spise pannekaker til middag på De Muntkelder.

(USE-IT) Antwerpen

En venninne av meg som har sykla rundt i Belgia med kjæresten sin anbefalte meg å dra til Antwerpen fordi hun syns det var så fint der. Masse historie og veldig hyggelige folk.

Jeg skal være i Antwerpen i noen dager, og det gleder jeg meg skikkelig til! Blant annet har jeg lyst til å svømme i svømmehallen Zwembad De Veldstraat, som er en Art deco svømmehall fra 1933. Etter det vil jeg sitte på baren Vlotje og se ut over elva Schelde. Det skal også være noen utrolig fine bokhandler, blant annet Panoply og De Groene Waterman, som skal være verdt å sjekke ut.

(USE-IT) Gent

Etter tips fra folk i USE-IT nettverket burde jeg komme innom Gent under Gentse Feesten. Det passer perfekt med reiseruta mi, og hvis jeg følger planen så kommer jeg til byen midt under festivalen!

Jeg har avtalt å møte noen USE-IT-folk, så kanskje jeg kan få noen ferske tips av dem. Jeg sjekket ut det splitter nye kartet deres, det er så mange interessante steder å besøke! Blant annet vil jeg gjerne dra på designmuseet Design Museum Gent, drikke øl på den nyoppstartede baren Bar Mirwaar hvor de ifølge lokale folk spiller veldig bra musikk hele dagen. Det sies det at du ikke har vært i Gent før du har sittet en hel ettermiddag på den store takterrassen på Vooruit – en stor bygning fra 1913 som både er bar, restaurant, konsertlokale og teaterscene i ett.

(USE-IT) Brugge

I og med at Brugge kun ligger 30 minutter med bil utenfor Gent, og i tillegg er nær havet, er det naturlig å avslutte USE-IT-turen min her.

Fra mai til september blir det avholdt en stor kunstfestival i Brugge, så jeg har fått tips om å stikke innom pop-up kunstbaren Urb Eeg for å finne ut av hvor de beste utstillingene er.

Et av de lokale tipsene i kartet er å gå seg vill. Det er visst ikke noe problem, og siden byen er ganske liten vil det ikke være vanskelig å finne tilbake igjen heller. Det sies at man finner de fineste små butikkene og stedene i Bruges på denne måten.

 

Etter å ha gått meg vill en stund så skal jeg definitivt bade i havet!