Oslo Pix trenger frivillige

Blakk, men lyst til å dra på festival? Visste du at om du jobber frivillig, får du gratis festivalpass? Vi har snakket med Oslo Pix, en filmfestival som arrangeres i Oslo om sommeren. De søker nå etter frivillige!

– Alle frivillige må jobbe minimum 15 timer i løpet av festivalen fordelt på ca. 3 vakter. Oslo Pix varer syv dager, så frivillige får med andre ord god tid til å se mye film mellom vaktene, sier Nora Fiskaa Ljøstad, frivillighetskoordinator i Oslo Pix.

Foto: Johnny Vaet Nordskog

En møteplass for alle filmelskere  

Oslo Pix er en ny, internasjonal filmfestival for kvalitetsfilm fra Europa og Nord-Amerika. Den ble arrangert for første gang i fjor og nå braker det snart løs med andre utgave. Festivalen arrangeres 4. – 10. juni på Saga og Klingenberg kino, i tillegg til at det kommer til å være en del spesialvisninger på blant annet Vippa og Kunstnernes Hus. Tanken bak Oslo Pix er at det skal være en møteplass for alle filmelskere og en introduksjon til filmskapere man ellers ikke hører så mye om. Samtidig blir det storslåtte førpremierer, samtaler med filmprofiler på årets program og arrangementer.

Ingen frivillige, ingen festival

– Vi har sagt det mye de siste ukene; ingen frivillige, ingen festival. Og sånn er det virkelig! Vi i staben kan planlegge og organisere alt, men hvis vi ikke har frivillige til å hjelpe oss, får vi det faktisk ikke til. Så den hjelpen vi får fra alle som vil være frivillige hos oss er helt fantastisk og er helt avgjørende for å få festivalen til å gå rundt, sier Nora.

Som frivillig på festival får du også møte mange med de samme interessene som deg, samtidig som man får nyttig erfaring å ta med seg videre. Frivillighetskoordinatoren i Oslo Pix, beskriver opplevelsen av å være frivillig slik:

– Det er en fantastisk måte å få erfaring, og å se hvordan en festival skapes. I tillegg er det en sosial og fin opplevelse. I og med at det er så mange frivillig-grupper, får man også muligheten til å jobbe med de delene av festivalen man er mest interessert i. Og så kan man jo se veldig mye god film, sier Nora.

 

Frivillige på Oslo Pix må være over 18 år

Nora forteller at alle slags folk melder seg som frivillige til Oslo Pix. Til nå har de med alt fra 18 til 60 åringer på laget.

– Det eneste kravet vi har, er at de frivillige er over 18 år. Utover det kan alle bli med! Man kan også melde seg på sammen med en venn, men vi kan ikke garantere at man får jobbe sammen. Ettersom alle først skal fordeles mellom de ulike frivillig-gruppene og så settes opp i timelista, kan det bli vanskelig. Men mange melder seg som frivillige alene og vi skal jobbe for å skape et godt og trygt miljø i gruppene slik at alle får en fin tid på Oslo Pix.

Hvilke oppgaver får man som frivillig?

Festivalen har åtte ulike frivilliggrupper som man kan jobbe på: Infostand/vertskap, runner/sjåfør/distribusjon, event, dekor/scenografi, rigg, bar, gjesteguide og webredaksjon.

Når man melder seg på som frivillig setter man opp en prioriteringsliste med grupper man er interessert i.

– Vi prøver å sørge for at alle får jobbe med sin første- eller andreprioritet, men kan dessverre ikke garantere at det blir dem. Hvis man er litt usikker på hva man kan tenke seg, vil jeg anbefale å være med på infostandgruppa. Da er man festivalens ansikt utad og hjelper publikum med alle spørsmål de måtte ha. Det er altså en god måte å få være en sentral del av festivalen, og prøve seg på litt ulike oppgaver, forteller Nora.

Frivilliggoder

Alle frivillige får festivalpass til en verdi av 750 kr. Med det får man adgang til alle de ordinære filmvisningene og arrangementene under festivalen samt rabatter fra ulike spisesteder i området. Etter at festivalen er ferdig får alle frivillige en attest som dokumenterer jobben de har gjort på festivalen.

Påmeldingskjema og informasjonsmøte

Hvis du har lyst til å melde seg som frivillig for Oslo Pix kan du fylle ut påmeldingskjema, som du finner nederst denne på siden. Påmeldingsfristen er 1. mai.

Vil du vite mer? Kom på informasjonsmøtet som festivalen holder torsdag 26.april, på Saga kino. Hit kommer alle gruppelederne og forteller litt om gruppene man kan melde seg på og om festivalen. Etter møtet vises Wes Anderson-filmen ”Isle of Dogs”!

Hvis noen har noen spørsmål kan de også kontakte ta kontakt på noral@festivalkontoret.no.