Buldring på Sørenga

Ved Sørenga Sjøbad ligger Friluftshuset, et samlingssted for deg som vil være aktiv i Oslo.

 

DNT (Den Norske Turistforening) Oslo og omegn drifter huset som er så mye mer enn bare en butikk som selger turutstyr.

Selv om man ikke er medlem av DNT, så kan man delta på kajakkurs, yoga, fellesturer, buldring, foredrag og filmvisninger på Friluftshuset. I tursenteret kan man også få turveiledning før man stikker til fjells.

UngInfo og UngOrg var så heldig å få sjekke ut buldrerommet deres. Vi fikk låne klatresko også, som knuser tærne våre (men det skal visst være sånn).

 

Buldring er klatring, men der man vanligvis klatrer høyt med tau som sikrer deg, er buldring klatring i en mye mindre vegg uten tau og sikring. Heldigvis er det en stor tjukkas som tar deg imot når du faller. Og falle, det gjorde i hvert fall vi ganske ofte.

Selv om det var to andre jenter til stede, var det god plass til hele gjengen i det lille buldrerommet til DNT på Sørenga.

Buldring passer for både barn, ungdom og voksne, og på Friluftshuset har de egne ungdomskvelder og familiebuldring. Av de mange aktivitetene man kan gjøre i Oslo, er dette definitivt en skjult perle.

Så lenge rommet ikke er reservert er det drop-in som gjelder. Hver torsdag er det gratis buldring og skoleie for de mellom 16-30 år. Av og til er det temakvelder i Bystua med kurs, foredrag, filmvisning og spillkveld. Noen ganger er det til og med gratis kajakkpadling.

 

DNT Ung er medlem av UngOrg (Barne- og ungdomsorganisasjonene i Oslo). Se hele oversikten over medlemsorganisasjoner her.

Du kan lese mer om buldring på Friluftshuset, deres åpningstider og drop-in her. All aktivitet blir publisert på Facebook-siden deres.