Informasjon og veiledning

For deg mellom 13 og 27 år

Språkreiser

Har du lyst til å lære et nytt språk samtidig som du opplever en annen del av verden? Da kan språkreise være noe for deg!

Byråer

Språkreisebyrået AS

Gjennom Språkreisebyrået kan du lære engelsk, fransk, tysk, spansk, italiensk, russisk, portugisisk, japansk, kinesisk og arabisk. I tillegg har de fritidsprogram og internasjonale forhold som gjør at du vil bli kjent med byen og mennesker fra mange ulike land.

Les mer: www.sprakreisebyraet.no

EF Internasjonale Språkskoler

EF tilbyr egne språkkurs for ungdom, i tillegg til at de har internasjonale språkskoler i utlandet for studenter og voksne. Mange språk på alle nivåer med kursstart hver uke. Kurslengde fra 2-52 uker. Land i alle verdensdeler. Du kan velge mellom allmennkurs og intensivkurs, sommerkurs og businessengelsk. EF tilbyr også gratis språktest i engelsk, fransk, italiensk, spansk og tysk.

Les mer: www.ef.no/ils

Gateway College

Tilbyr språkstudier i kombinasjon med ulike andre fag. Opptakskrav er generell studiekompetanse fra videregående skole. Man oppnår studiepoeng og støtte fra Lånekassen.

Les mer: www.gogateway.no

STS Språkreiser

Språkreiser for deg mellom 13 og 19 år, som i tillegg kombineres med ulike valgfrie aktiviteter som fotball, seiling, golf, ridning og mye annet.

Les mer: www.sts.eu/no/

Kulturstudier

Med Kulturstudier kan du blant annet studere spansk og latinamerikastudier i Argentina og Nicaragua, enten et semester eller et år. Kursene arrangeres i samarbeid med norske høgskoler, og gir dermed 30 studiepoeng per semester. Du trenger generell studiekompetanse for å søke og kan få støtte fra Lånekassen.

Les mer: www.kulturstudier.no

BLTS Språk og Studier

BLTS er et norsk nettsted som gir informasjon om, og henviser til, internasjonale språkskoler og språkkurs i utlandet. De har informasjon for ulike aldersgrupper og yrkesgrupper.

Les mer: www.blts.no

AFS Internasjonal Utveksling

Opplev verden og lær språk med AFS! Reis på språkreise og tilbring 4-7 uker sammen med andre ungdom fra hele verden mens du blir kjent med en ny kultur, lærer deg et nytt språk og skaper minner for livet. AFS tilbyr språkreise for deg mellom 13 – 17 år.

Mer informasjon: www.afs.no/sprakreiser

Spør meg om språkreiser

Aden_ansatt_Unginfo

Drop-in eller timeavtale

Aden Suliman Mussa
aden@ung.info
Tlf.: 24 14 98 23

Hvem organiserer?

Dette er helt opp til deg selv og hva du ønsker. Det finnes flere aktører i Norge som formidler og organiserer språkkurs i utlandet. Dette innebærer mindre arbeid for deg, men vil til gjengjeld koste deg mer. Hvis du er selvstendig og liker å ordne ting selv kan det lønne seg å ordne språkreisen på egenhånd. Det krever litt mer tid og innsats fra din side, men du kan komme bedre ut av det økonomisk.

De aller fleste universiteter har språkkurs. Ambassader, vennskapsforeninger og kultursentre kan også ha informasjon om språkkurs i sine land. Noen er også listet opp i reisehåndbøker.

Lånekassen

Hvis du planlegger å studere i utlandet er ofte forelesningene på landets eget språk. Lånekassen har et språkstipend som gjør det mulig for deg å ta et forberedende språkkurs til ordinære studier. Kravet er at dette er i et ikke-engelskspråklig land. Mer informasjon finner du på lånekassen sine nettsider.

Frivillig arbeid

Synes du det virker spennende å jobbe som frivillig i utlandet? Mulighetene er mange.

Au pair

Er du glad i barn? Kunne du tenkt deg å bo og jobbe hos en familie i utlandet?

Språkreiser

Lyst å lære et nytt språk, bli kjent med en annen kultur og få venner fra andre land?

Jobb i utlandet

Drømmer du om å reise ut og jobbe i et annet land? Få internasjonal arbeidserfaring og kjennskap til en annen kultur.

Nyttige tips

Det er mye som skal ordnes før du kan reise ut i verden. Her er noen generelle tips og ofte stilte spørsmål.

Kontakt oss

Vi holder til i Møllergata 3D og tar imot alle henvendelser, enten det er ønske om veiledning, kurs, spørsmål på våre områder (jobb, bolig osv.) eller du bare vil plukke med deg noen brosjyrer.

OBS! Vi holder for tiden stengt, på grunn av Kronoa-situasjonen. I mellomtiden kan du sende oss dine spørsmål via chat eller e-post. 

Åpningstider chat: 

Mandag – fredag: 10:30 – 15:00

Du kan også kontakte oss via: 
  • Telefon: 97 30 62 05
  • E-post: post@ung.info