Bli au pair

Er du glad i barn? Kunne du tenkt deg å bo og jobbe hos en familie i utlandet? Da kan et utenlandsopphold som au pair være midt i blinken for deg!

Som au pair bor du hos en familie i ett år, hvor du får dekket kost og losji mot å ta deg av barna og gjøre husarbeid. Vertsfamilien din skal også betale deg lommepenger. Det å jobbe som au pair kan være en fin mulighet til å lære språk, samt bli kjent med et annet land og en ny kultur.

Spør meg om Au Pair ordningen

Ann Helen informasjonskonsulent hos unginfo

Drop-in eller timeavtale

Ann Helen Evertsen
annhelen@ung.info
24 14 98 22

Hvordan finne Au pair oppdrag?

Du kan enten finne og skaffe deg jobb som au pair på egenhånd eller ved å reise gjennom en organisasjon. Sistnevnte tar betaling for å formidle jobb og organisere turen.

(Informasjon for de som ønsker å ta i mot au pair og for deg som er au pair i Norge, finner du hos udi.no og atlantis.no)

Noen aktører som formidler au pair-oppdrag: 

Databaser der familier søker au pair: 

Arbeids- og oppholdtillatelse

Dersom du skal jobbe i et EU/EØS-land trenger du ikke arbeidstillatelse, men man må som regel ha et oppholdsbevis. Dette er noe din vertsfamilie bør kunne hjelpe deg med. Ønsker du mer informasjon om skatt, bolig o.l. kan du lese mer på NAV sin side landinformasjon.

Hvis du skal jobbe utenfor EØS-området trenger du imidlertid både arbeids- og oppholdstillatelse. Dersom du reiser gjennom en organisasjon vil de kunne bistå deg med dette.

Trygdeforhold

Det norske trygdeforholdet opphører ved utreise når man reiser til utlandet for å jobbe som au pair. Du bør derfor sjekke om du trenger egen forsikring. Les mer om dette på NAV sin side “Au pair eller praktikant i utlandet”.

Bli au pair

Er du glad i barn? Kunne du tenkt deg å bo og jobbe hos en familie i utlandet?

Dra på språkreise

Lyst å lære et nytt språk, bli kjent med en annen kultur og få venner fra andre land?

Jobb i utlandet

Drømmer du om å reise ut og jobbe i et annet land? Få internasjonal arbeidserfaring og kjennskap til en annen kultur.