Informasjonssenter i Oslo

for deg mellom 13 og 27 år

Ung og aktiv

Kommersielle treningssentre har ofte dyre månedsabonnementer. Det finnes heldigvis alternativer som ikke sliter så mye på lommeboka. Kanskje holder det bare med en t-banebillett til markagrensen eller å komme seg ut for en styrkeøkt i parken.


Utlån av utstyr

FRIGO – Friluftssenteret i Gamle Oslo
Tilbyr gratis utlån av langrennski, telt og lavvo, sovepose, snowboard, alpinski, kano og redningsvester til privatpersoner i inntil èn uka av gangen. Det kan være stor pågang, så gjør avtaler i god tid.

Oslomarka

DNT ung Oslo
De jobber for at unge mellom 13-30 år skal få de beste mulighetene til å utøve friluftsliv og arrangerer alt fra fotokurs, klatring, hytteturer og muligheter til å padle kajakk. Perfekt om du har lyst til å komme deg ut i marka, men ikke vet helt hvor du skal starte. Sjekk nettsiden for mer informasjon om turer og medlemskap. Med et medlemskap i DNT kan du også låne hytte.

Trening på budsjett

Aktiv på dagtid UNG

Et tilbud for deg mellom 18 og 30 år som bor i Oslo og mottar ytelser fra Nav. For 500 kr i kalenderåret kan du trene så mye du vil og være med på ulike gruppetimer. De tilbyr blant annet gruppetimer innen styrke og spinning. De arrangerer også fotball, innebandy og volleyballtrening.Timeplan med aktiviteter er tilgjengelig på nettsiden.

Les mer: Aktiv på dagtid UNG

Bislett Stadion

Består av både innendørs og utendørs bane, og er gratis å bruke. Sjekk hjemmesidene for informasjon om åpningstider.

Les mer: Bislett Stadion

Treningscamp

Ønsker du noen å trene med eller trenger et ekstra push? Treningen er gratis, for alle nivåer og benytter seg av utearealene Oslo byr på. Sjekk ut Oslo kommune for mer informasjon om idrettsanlegg, isbaner, turløyper og skibakker.

Les mer: Treningscamp

SiO Athletica

SiO Athletica er en del av Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) og tilbyr trening til studentpris.  Her kan man delta på gruppetrening, få tilgang svømmehall og ulike baner og mye mer.

Les mer: SiO Athletica

Hva skjer i Oslo?

Det trenger ikke å koste så mye å oppleve noe i Oslo. Det finnes mange arrangementer som er gratis eller billige og har fri aldersgrense, man må bare vite hvor de er. Akkurat det kan vi hjelpe deg med.

Frivillig arbeid

Som ung kan det være starten på din karriere. Du kan få et nytt nettverk som senere kan bli nyttig når du søker jobb. Kanskje viktigst; det er ofte veldig sosialt, du kan få nye venner og erfaringer som du kan ta med deg videre, for eksempel når du skal søke jobb.

Fritidsklubber

Nesten alle bydelene har egen fritidsklubb eller andre initiativ for ungdom. I Oslo finnes mediesenter, dansestudio, rockeverksted, lydstudio, nysirkus og mye mer. Noen av de er hengesteder, mens andre har workshops, mat, kurs og turer.

Organisasjoner

Det er få fritidstilbud som er så varierte og spennende som å engasjere seg i en organisasjon. I Oslo kan du finne organisasjoner for (nesten) alt, fra politikk til dataspill og fra friluftsliv til sjakk. Det er bare fantasien som setter grenser, og dersom du ikke finner en organisasjon som passer for deg kan du jo starte en.

Ung og aktiv

Kommersielle treningssentre har ofte dyre månedsabonnementer. Det finnes heldigvis alternativer som ikke sliter så mye på lommeboka. Kanskje holder det bare med en t-banebillett til markagrensen eller å komme seg ut for en styrkeøkt i parken.

Støtteordninger

Trenger du penger til et prosjekt eller din organisasjon? Det finnes flere forskjellige støtteordninger med den hensikt å støtte et bestemt formål. For å nevne noe kan du søke om støtte til å kjøpe nye instrumenter til bandmedlemmene, til å leie et Atelier, til å arrangere enkeltstående kulturarrangementer, festivaler eller foredrag.

Kontakt oss

Vi holder til i Møllergata 3 og tar imot alle henvendelser, enten det er ønske om veiledning, kurs, spørsmål på våre områder (jobb, bolig osv.) eller du bare vil plukke med deg noen brosjyrer.

Kom innom, spør oss om alt!

Åpningstider

Mandag – fredag: 11:00 – 17:00

Lørdag: 12:00 – 17:00

Send en e-post