Ut i verden infokveld

Vi åpnet vår ut i verden tema-måned med informasjonskveld i senteret med besøk fra Internasjonal dugnad, Eurodesk/Erasmus+ og Atlantis Utveksling. Her fikk vi høre om flere spennende måter å reise og oppleve verden på.

 

Time to move!

Kvelden ble arrangert som den del av Time to Move-kampanjen som går over hele oktober måned, og hensikten er å synliggjøre muligheter for ungdom som ønsker å reise ut i Europa, enten det er for å jobbe, studere, eller jobbe frivillig.

Vi på UngInfo har god oversikt over mulighetene som finnes der ute, så om du ikke fikk kommet på infomøtet vårt, er det bare å komme innom senteret vårt for å få hjelp til å finne frem til de tilbudene som passer for deg.

Her har vi oppsummert noe av det som organisasjonene som besøkte oss hadde å fortelle.

 

Atlantis utveksling

Dette er en non-profit-stiftelse som tilbyr frivillig arbeid i alle verdensdeler. Her har du mulighet til å jobbe som frivillig innen barnehjem, skole/utdanning, urbefolkningsprosjekter, helse, eldreomsorg, arbeid med funksjonshemmede, dyr, dykkeprosjekter og natur- og miljøprosjekter. Atlantis organiserer også andre utenlandsopphold som au pair og work and travel.

Les mer: Atlantis utveksling

 

 

Internasjonal dugnad

Internasjonal dugnad arbeider for internasjonal forståelse, fred og solidaritet. Organisasjonen er partipolitisk og religiøst uavhengig. De tilbyr 2-3 ukers sommerleir i Europa, Asia og Afrika, samt enkelte mer langvarige arbeidsopphold. Aldersgrense er 16 år for å delta på leir i Norge, 18 år for å delta på leir i Europa, USA, Australia, og deler av Asia, og 20 år for å delta på leir i Afrika, Latin-Amerika og deler av Asia.

Les mer: Internasjonal dugnad 

 

 

Eurodesk/Erasmus+

Gjennom dette voluntørprogrammet får du dekket reise, opphold og lommepenger. Du må søke gjennom en senderorganisasjon, for eksempel gjennom fritidsklubben, koret, idrettslaget eller menigheten. UngInfo kan også være din senderorganisasjon. Noen eksempler på hva du kan jobbe frivillig med: Barn og unge, miljøprosjekter, kulturprosjekter, ungdomspolitikk, dyrevelferd og helse.

Karine som har vært voluntør her i Norge, nærmere bestemt i Narvik, kom også innom for å fortelle om sine erfaringer. Hun kunne fortelle at hun hadde fått mye ut av sin tid som volontør og et tips var å ikke fokusere så mye på hvor man ville reise, men heller hva slags arbeid man kunne tenke seg å gjøre. I Narvik fikk hun masse ny arbeidserfaring og venner for livet. Der ble alle voluntørene en del av lokalsamfunnet, noe Karine satte stor pris på.

Les mer: Eurodesk/Erasmus +